Παιδί και Οικογένεια

Εσείς πόσο καλά ξέρετε το παιδί σας;

Ένα από τα τρομαχτικά πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν γονιός είναι να συνειδητοποιήσουν πως δεν ξέρουν πολλά πράγματα για τα παιδιά τους.

Πόσο συχνά ρωτάτε το παιδί σας για την ημέρα του και μαθαίνετε πράγματα για την καθημερινότητά του;Το πιο εύκολο είναι να το ρωτήσετε για την ημέρα του και να ακούσετε  τι έχει να σας πει.

Αρχικά περάστε μαζί ποιοτικό χρόνο μαζί.Όταν συζητάτε με το παιδί σας μην κοιτάτε το κινητό σας ή μην μιλάτε ταυτόχρονα σε κάποιον άλλο. Το παιδί σας χρειάζεται την πλήρη προσοχή σας για να σας μιλήσει.

Αν δεν μιλάει από μόνο του ξεκινήστε εσείς την συζήτηση. Αν πάλι ντρέπεται να σας πει μπορείτε να του πείτε εσείς πως είναι η μέρα σας.Πείτε του πως περάσετε και ζητήστε να σας πει την γνώμη του για ένα θέμα που σας απασχολεί.

Τέλος μην ξεχνάτε να κάνετε αυτή την συζήτηση, συνήθεια. Ρωτήστε  το για την καθημερινότητά του την ώρα του φαγητού , λίγο πριν κοιμηθεί, όταν κάνετε μια δραστηριότητα μαζί και γενικά όποτε θεωρείτε πως είναι πιο εύκολο να μιλήσετε άνετα χωρίς πίεση.

Γνωρίστε το παιδί σας και θα μάθετε πολλά πράγματα που μέχρι τώρα σας είναι άγνωστα…

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Σχετικά νέα

X
Translate »