Αθλητικά Νέα
Νέες θεματικές ποδηλατικές διαδρομές στην Λάρνακα
Νέες θεματικές ποδηλατικές διαδρομές, οι οποίες καλύπτουν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη και επαρχία Λάρνακας ετοίμασε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με στόχο «την αύξηση του μεριδίου ποδηλατικού τουρισμού και τη διακίνηση – περιήγηση των τουριστών της Λάρνακας με ένα αειφόρο τρόπο».
Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «η Λάρνακα ενδείκνυται για ποδηλασία λόγω της μορφολογίας του εδάφους της, το σχεδόν ολόχρονα καλό της κλίμα και την ποικιλία που διαθέτει όσον αφορά αξιοθέατα και σημεία αναφοράς». Η πρώτη ποδηλατική διαδρομή φέρει τον τίτλο «Νεολιθική Διαδρομή – Η αρχαιότερη ποδηλατική διαδρομή της Ευρώπης» και έχει επίκεντρο τις αρχαιότητες της Χοιροκοιτίας και της Καλαβασού.
Η δεύτερη ονομάζεται «Διαδρομή Κρασιού και Γαστρονομίας» και καλύπτει τα γραφικά χωριά στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας όπως τα Λεύκαρα, ο Κάτω Δρυς και η Σκαρίνου. Η τρίτη διαδρομή φέρει τον τίτλο «Πολυπολιτισμική Διαδρομή» και περιλαμβάνει επισκέψεις σε ποικίλους χώρους λατρείας διαφόρων θρησκειών εντός της πόλης. Η τέταρτη διαδρομή ονομάζεται «Ενετικοί Πύργοι – Aνατολική Παραλιακή Περιοχή» και καλύπτει τις κοινότητες Πύλας και Ξυλοφάγου. Η πέμπτη τιτλοφορείται «Ενετικοί Πύργοι-Δυτική Παραλιακή Περιοχή» και περιλαμβάνει τις περιοχές Περβολιών και Κιτίου μέχρι και την Αλαμινό. Η έκτη διαδρομή ονομάζεται «Διαδρομή Καμήλων και Γαϊδουριών», με επισκέψεις στο Πάρκο Καμήλων Μαζωτού και στη φάρμα-πολυχώρο Golden Donkeys στη Σκαρίνου.
Η έβδομη διαδρομή τιτλοφορείται «Διαδρομή Σιτηρών και Ψωμιού» με επίκεντρο την Αθηένου και με προτεινόμενες επισκέψεις στον παραδοσιακό αλευρόμυλο και το Καλλινίκειο Μουσείο. Η όγδοη διαδρομή με τίτλο «Διαδρομή Πτηνοπαρατήρησης» καλύπτει τη διαδρομή από τη Λίμνη Βορόκληνης μέχρι και την Αλυκή Λάρνακας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι νέες διαδρομές αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΠ Λάρνακας στο link http://larnakaregion.com/page/thematic-cycling-routes».
Προστίθεται ότι «ο τρόπος που παρουσιάζονται οι διαδρομές είναι πολύ κατατοπιστικός και περιλαμβάνει λεπτομερή διαδραστικό χάρτη για την κάθε διαδρομή, αποστάσεις, υψομετρικές διαφορές, βαθμό δυσκολίας, το είδος του ποδηλάτου που συνίσταται να χρησιμοποιηθεί καθώς και τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος που έκαστη διαδρομή καλύπτει”.
Στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΠ Λάρνακας αναγράφονται επίσης τηλέφωνα άμεσης ανάγκης σε περιπτώσεις αντιμετώπισης βλαβών στα ποδήλατα.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ