CoronaVirus

Δρ. Κυριαζής: “Η ζωή του γιατρού είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο, γι’ αυτό είμαι εθελοντής”

O παθολόγος και γεροντολόγος ιατρός Μάριος Κυριαζής τα τελευταία δύο χρόνια συνταξιούχος. Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού όμως, δεν τον άφησε αδιάφορο. Έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας πριν καν εκδοθεί το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για επίταξη των επαγγελματιών υγείας και έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σκληρής μάχης και της στήριξης των συνανθρώπων μας που χρειάζονται νοσηλεία.

 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Δρ. Κυριαζής ανέφερε ότι σήμερα υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Εξηγεί την φιλοσοφία πίσω από αυτή του την απόφαση και στέλνει ισχυρά μηνύματα σε μια δύσκολη ώρα για τον τομέα της υγείας.

“Η ιατρική δεν είναι να εργάζεσαι να παίρνεις λεφτά και να πηγαίνεις σπίτι σου. Είναι πολύ περισσότερο από ένα λειτούργημα. Η ζωή σου είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο. Αυτό είναι το λειτούργημα που όλοι πρέπει να κάνουμε. Σε αυτή την περίπτωση που υπήρχε ανάγκη, έκρινα ότι έπρεπε να δηλώσω το παρόν μου και να είμαι εκεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία μας σήμερα εξήγησε πόσο δύσκολο είναι το έργο των επαγγελματιών υγείας οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πηγαινοέρχονται από τον περιορισμό πίσω στα καθήκοντα τους.

“Η κατάσταση αλλάζει σχεδόν με το λεπτό. Διότι υπάρχουν αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές που είναι σε απομόνωση και για να καλυφθούν τα κενά μεταφέρονται γιατροί από άλλα νοσοκομεία και τμήματα. Φεύγουν έρχονται άλλοι….χθες έπρεπε όλοι να κάνουμε το τεστ του κορωνοϊού και αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Άρα κάποιοι ίσως πάνε πάλι σε απομόνωση. Είναι μια κατάσταση που αλλάζει συνεχώς και πρέπει όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε¨, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ανέφερε ότι ο ίδιος περίμενε περισσότερους εθελοντές γιατί υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες για να βρεθούν γιατροί.

“Βλέπουμε ασθενείς που είναι συνέχεια μόνοι τους γιατί δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις. Δεν είναι μόνο να προσπαθούμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση. Υπάρχουν και άλλες ασθένειες, οι ψυχολογικές. Πρέπει να βοηθούμε ψυχολογικά αυτούς τους ασθενείς που δεν έχουν κανένα κοντά τους διότι είναι απομονωμένοι. Άλλο να περάσει ένας γιατρός για 3-4 λεπτά και άλλο να έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο να σου κρατά το χέρι σου και να σε ενθαρρύνει. Εμείς επικοινωνούμε με τους συγγενείς για να τους ενημερώσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά νέα

X
Translate »