CoronaVirus
Κανονικά η πρακτική για τους μαθητές/τριες των Τεχνικών Σχολών
Κανονικά από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει η πρακτική εξάσκηση περίπου 3.500 χιλιάδων μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β΄ τάξης των Τεχνικών Σχολών.
Αυτό εξάλλου αναφέρεται και στην επιστολή του Δρ. Ηλία Μαρκάτζιη προς τις διευθύνσεις των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, η Πρακτική Εξάσκηση των μαθητών και των μαθητριών στη βιομηχανία (ΠΕΠ και ΠΕΚ) για το Α’ και το Β΄ έτος μπορεί να αρχίσει από την 1η Ιουνίου 2020, ενώ παράλληλα καλούνται οι διευθύνσεις κάθε σχολείου να δραστηριοποιηθούν για εξεύρεση κατάλληλων χώρων πρακτικής εξέτασης των μαθητών/τριών.
Στην επιστολή τονίζεται επίσης πως οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση εξεύρεσης εργοδότη υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως όσοι μαθητές και μαθήτριες ακολουθούν το πρόγραμμα της ΠΕΠ ή ΠΕΚ θα απαλλάσσονται από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Ανησυχίες γονέων / Καθησυχάζει ο Δρ. Μαρκάτζιης
Για το όλο ζήτημα γονείς εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ως προς το κατά πόσον κάποιοι μαθητές θα μπορέσουν να γίνουν δεκτοί για πρακτική, ειδικά σε κλάδους που είτε δεν έχουν ακόμη δραστηριοποιηθεί, είτε αντιμετωπίζουν ήδη δικά τους προβλήματα όσον αφορά το υπάρχων προσωπικό τους ή/και ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα, όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Ο Διευθυντής της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης κληθείς από την Offsite να σχολιάσει τα πιο πάνω ανέφερε πως η πρακτική εξάσκηση είναι πολύ σημαντική και αξίζει να γίνει προσπάθεια από όλους μας για να βρουν τα παιδιά επιχείρηση και εργοδότη ώστε να φιλοξενηθούν.
«Από εκεί και πέρα αν διαφανεί πως αυτό είναι κάτι ανυπέρβλητο και δεν μπορεί να επιτευχθεί, το σύστημα μας είναι πάντα μαθητοκεντρικό και ποτέ δεν θυματοποιηθεί κανένα παιδί», σημείωσε ο Δρ. Μαρκάτζιης, τονίζοντας παράλληλα πως σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια δεν καταφέρει να εξασφαλίσει θέση για πρακτική η Διεύθυνση θα είναι δίπλα του για να τον βοηθήσει.
Να σημειώσουμε πως μετά από επικοινωνία μας με ειδικό της Επιδημιολογικής Ομάδας σχετικά με το ζήτημα μας ειπώθηκε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή κίνδυνος με την εξάσκηση μαθητών/τριών ακόμη και σε επιχειρήσεις που ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα.