ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Skills Up στα Περβόλια / 60 νέοι από 6 χώρες αναπτύσσουν δεξιότητες μέσω του ERASMUS+

H οργάνωση νεολαίας Υouth Dynamics  θα φιλοξενήσει στην Κύπρο μεταξύ 6-14 Ιουλίου 2024 την ανταλλαγή νέων με τίτλο SKILLS UP. Στο πρόγραμμα που θα διοργανωθεί στο Δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια θα λάβουν μέρος 60 νέοι ηλικίας 18-30 ετών από 6 χώρες. Ο τίτλος του σχεδίου προέρχεται από τα αρχικά των χωρών που συμμετέχουν S.K.I.L.L.S. (Spain, Cyprus, Italy, Lithuania, Latvia, Slovakia) UP.

Η ανταλλαγή νέων χρηματοδοτείται  μέσω του προγράμματος ERASMUS+ και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πράσινων, ψηφιακών, διαπροσωπικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.  Αποτελεί δε μια μοναδική ευκαιρία για νέους ανθρώπους να αναπτύξουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε τέσσερις σημαντικούς τομείς για το μέλλον.

 

Πράσινες δεξιότητες:

Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική κρίση αποτελούν κεντρικά ζητήματα, η καλλιέργεια πράσινων δεξιοτήτων είναι ζωτικής σημασίας. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, οι νέοι θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και δραστηριότητες που θα τους εκπαιδεύσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανακύκλωση, τη διαχείριση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα και συμμετοχικές δράσεις, θα μάθουν πώς να συμβάλλουν ενεργά στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Ψηφιακές δεξιότητες:

Ο ψηφιακός κόσμος εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, και οι ψηφιακές δεξιότητες είναι πλέον απαραίτητες σε κάθε τομέα της ζωής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στον προγραμματισμό, τη χρήση κοινωνικών δικτύων για επαγγελματικούς σκοπούς, και τη διαχείριση ψηφιακών έργων. Μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και συνεργατικά projects, θα εξοικειωθούν με τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιτυχία στον ψηφιακό κόσμο.

Σχετικά νέα

X
Translate »