ΑΕΚ

Μάρκους Ρόντεν: Τον φλέρταρε ο Κετσπάγια, τον φέρνει Λάρνακα η ΑΕΚ!

Πηγή: www.goal.com.cy

Σε μια ηχηρή βάσει βιογραφικού μετεγγραφή προχώρησε η ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης (9/7) την απόκτηση του Σουηδού διεθνή μέσου Μάρκους Ρόντεν. Ο 33χρονος μέσος σύμφώνησε για συμβόλαιο δύο χρόνων με τους κιτρινοπράσινους κι αναμένεται στην Κύπρο τα επόμενα 24ωρα για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής.

Ο Ρόντεν απασχόλησε μετεγγραφικά την Ανόρθωση προ διετίας, αφού ήταν ο εκλεκτός του Τιμούρ Κετσπάγια για ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, απάντησε προφορικά στην ομάδα της Αμμοχώστου, αλλά εν τέλει δεν φόρεσε ποτέ τα κυανόλευκα. Την προηγούμενη σεζόν ήταν στην Φατίχ Καραγκουμρουκ, στη Σούπερ Λιγκ Τουρκίας, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε 34 ματς εκ των οποίων τα 29 βασικός και πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Ο Ροντέν έχει παραστάσεις στη Serie A από την τριτή θητεία του στην Κροτόνε (2016-19), ενώ ακολούθως θήτευσε για τέσσερις σεζόν στη Φροζινόνε, όπου είχε γεμάτες σεζόν στη Serie B. Αγωνίζεται ως κεντρικός και δημιουργικός μέσος, αλλά μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Είναι 19 φορές διεθνής με τη Σουηδία (με τελευταία τον Δεκέμβρη του 2023) και πέτυχε δύο τέρματα.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Η Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με τον Σουηδό διεθνή μέσο Marcus Rohden για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Κύπρο τα επόμενα 24ωρα για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής.

O Μarcus Rohden ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Elfsborg, με την οποία πραγματοποίησε 167 συνολικά συμμετοχές και σκόραρε 34 γκολ. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Ιταλία με τις FC Crotone (94 συμμετοχές, 7 γκολ) και Frosinone Calcio (120 συμμετοχές, 10 γκολ). Στην λήξασα σεζόν (2023/24) αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Fath Karagumruk, πραγματοποιώντας 38 συμμετοχές και σκοράροντας 4 γκολ.

Είναι διεθνής με την Εθνική Σουηδίας (19 συμμετοχές, 2 γκολ)».

Η καριέρα του Ροντέν σε αριθμούς

Untitled 4

Δείτε τον σε δράση

Σχετικά νέα

X
Translate »