Οικονομία

ΒΙΝΤΕΟ/ Μαρίνα και λιμάνι Λάρνακας: Εβδομάδα εξελίξεων – Στον ΠτΔ προτάσεις ύψους 30 εκ. ευρώ

Πηγή: omegalive.com

Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα για το μέλλον του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας. Ο Υπουργός Μεταφορών πρόκειται να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της ad hoc επιτροπής Ανάπτυξης της πόλης για το πως μπορεί τελικά να συνεχιστεί η ανάπλαση του έργου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο ΕΒΕ Λάρνακας, κο. Νάκη Αντωνίου ο ίδιος μέσα σε άλλα ανέφερε ότι «Τόσο ο ΠτΔ όσο και ο Υπουργός μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσει το έργο, […] Υπολογίζουμε ότι την εβδομάδα που μπαίνει θα κάνουν την συνάντηση και μετά θα ξανασυναντηθούμε »

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σκοπός είναι το έργο να μπει σε τροχεία υλοποίησης άμεσα με την εμπλοκή του κράτους μέσω δημόσιας χρηματοδότησης. Πρώτος στόχος του «Plan B» να προχωρήσουν άμεσα τα έργα που υπάρχουν ήδη στα σχέδια και αυτά που έχουν τις κατάλληλες άδειες από τον δήμο και την πολεοδομία.

Όσον αφορά την Μαρίνα Λάρνακας τα έξοδα της ανάπλασης της δεν είναι αποτρεπτικά με τους εμπλεκόμενους να ζητούν τα εξής:

Τo  «MASTER PLAN»

Ο Πρόεδρος ΕΒΕ Λάρνακας ανέφερε ότι «Μπορεί ο περιβάλλον χώρος να φτιαχτεί μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και ως επίσης και ο χώρος στάθμευσης που θα βοηθήσει πάρα πάρα πολύ όλο το παραλιακό […]Το μαξ είναι γύρω στα 30 εκατομμύρια που δεν είναι μεγάλο ποσό να επενδυθεί από την κυβέρνηση για να αξιοποιηθεί ο χώρος».

Την ίδια ώρα οι σκέψεις για την κατασκευή του δρόμου που θα ενώνει τον παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με την πύλη του Λιμανιού δεν εμπίπτει μέσα στις προτεραιότητες των αρμοδίων λόγω της αλλαγής των σχεδίων.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος ΕΒΕ δήλωσε «Ο δρόμος μπορεί να περιμένει γιατί ήταν υπολογισμένος ότι θα εξυπηρετούσε 11 χιλιάδες κόσμου που θα έπαιρνε την οικιστική ανάπτυξη άρα αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται εκείνος ο δρόμος πρέπει να επαναμελετηθεί γιατί είναι κρίμα να κάνουμε ένα δρόμο διπλής κατευθύνσεως που δεν θα τον χρειαστούμε ».

 

Το μέλλον του λιμανιού

Όσον αφορά το Λιμάνι, αφού πλέον η συζήτηση για ενιαία ανάπλαση δεν υφίσταται, η αναβάθμισή του εναπόκειται στην Αρχή Λιμένων – που ανάκτησε τον έλεγχο του μετά τον τερματισμό της σύμβασης με την Κίτιοn – και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Με τις σκέψεις να θέλουν να παραμείνει στην κατεύθυνσή του επιβατικού με συμβατές εμπορικές χρήσεις και να περιοριστούν σε καθαρά φορτία, και τα ρυπογόνα φορτία να μεταφερθούν στο λιμάνι του Βασιλικού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά νέα

X
Translate »