Έχουμε θέμα

Λύματα ή αφρός της θάλασσας; Άλλα υποστηρίζουν οι κάτοικοι και άλλα ο Δήμος Δρομολαξιάς (εικόνα)

Πηγή: philenews.com

Λύματα βλέπουν οι κάτοικοι της περιοχής «Άμμος» στην κοινότητα Περβολιών, αφρό της θάλασσας βλέπει ο Δήμος Δρομολαξιάς- Μενεού.

Μάλιστα, όταν προ ημερών  οι κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι το φαινόμενο με τα λύματα επαναλήφθηκε, αρμόδιος του Δήμου υπεστήριξε ότι επρόκειτο για πόσιμο νερό το οποίο διέρρευσε από λάστιχο νερού το οποίο παρουσίασε διαρροή.

Μιλώντας στο Philenews εκ μέρους του Δήμου ο υπεύθυνος για τις παραλίες κ. Μάκης Γερολέμου ανέφερε: «Πήγαμε επιτόπου και δεν υπάρχουν λύματα. Αυτό που φαίνεται είναι αφρός και δημιουργήθηκε από θαλασσοταραχή που προκλήθηκε χθες. Βγήκε σε ένα σημείο όπου υπάρχει κανάλι και στο οποίο καταλήγουν τα όμβρια ύδατα. Δεν πρόκειται για λύματα και ούτε υπάρχει και τέτοιο ενδεχόμενο. Από το δε κανάλι δεν βγαίνει οτιδήποτε».

Όταν ρωτήσαμε τον Γερολέμου αν υπάρχει αφρός σε ολόκληρη την παραλία, με δεδομένο ότι η επίσημη θέση είναι ότι πρόκειται για αφρό ο οποίος δημιουργήθηκε συνεπεία της θαλασσοταραχής, η απάντηση ήταν ότι πως μόνο στο συγκριμένο σημείο, υπάρχει αφρός. Εκεί, είπε, υπάρχει ο οχετός και είναι το πιο χαμηλό σημείο της περιοχής. Ο λειτουργός του Δήμου επέμεινε πως μόνο χθες  δημιουργήθηκε αφρός επειδή βγήκε με ορμή η θάλασσας έξω.

Ο κ. Γερολέμου επικοινώνησε και με τον δημοτικό γραμματέα του Δήμου Δρομολαξιάς  κ. Κυριάκο Σωτηρίου, ο οποίος ανέφερε, πως με βάση ενημέρωσης της οποίας έτυχε, το φαινόμενο δημιουργήθηκε από τη θάλασσα και όχι από λύματα προερχόμενα από τη ξηρά.

Ο κ. Γερολέμου ανέφερε, πως προ μερικών ημερών ο Δήμος δέχθηκε τηλεφώνημα για ύπαρξη λυμάτων στην ίδια περιοχή, αλλά από επιτόπια επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι δημιουργήθηκε διαρροή από λάστιχο το οποίο βρισκόταν κάτω από το δρόμο και το οποίο κατέληγε στον οχετό στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο κ. Γερολέμου υπεστήριξε ότι το νερό ήταν πόσιμο και μάλιστα για να πειστούν οι παραπονούμενοι, κάποιος από την ομάδα του Δήμου ήπιε από το συγκεκριμένο νερό.

Καλέσαμε τους κατοίκους να πάρουν δείγμα νερού για ανάλυση, πρόσθεσε ο ίδιος. Είπε επίσης πως μετά την αποκατάσταση της διαρροής του νερού δεν έτρεχε οτιδήποτε από το κανάλι και μάλιστα ο Δήμος καθάρισε και τον χώρο.

Τέλος, ο κ. Γερολέμου ανέφερε, πως προ ενός περίπου έτους συγκρότημα κατοικιών τοποθέτησε σωλήνα η οποία ξεκινούσε από τον βιολογικό σταθμό του συγκροτήματος και κατέληγε στο κανάλι. «Αποκαλύψαμε τη σωλήνα και είδαμε ότι  δεν έχει επαφή με τον οχετό», είπε, για να συμπληρώσει: Κάποιοι θεωρούν ότι συνεχίζει να χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη σωλήνα.

Κάτοικοι υποδεικνύουν πως το φαινόμενο δεν είναι σημερινό και ότι την περιοχή επισκέπτονται οικογένειες με ανήλικα παιδιά και μάλιστα πλατσουρίζουν στα υπολείμματα των λυμάτων, κάτι το οποίο θεωρούν επικίνδυνο.

Σχετικά νέα

X
Translate »