Breaking News

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Φεύγουν από το κέντρο της Λάρνακας οι υγειονομικές υπηρεσίες

Πηγή: stockwatch.com.cy

Tο αργότερο μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται ότι θα μετακινηθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες από το παλαιό νοσοκομείο Λάρνακας, καθώς η διεύθυνση του υπουργείου Υγείας έχει εντοπίσει νέο χώρο για την στέγασή τους, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Βύρα.

Ο κ. Βύρας, δήλωσε στη StockWatch, ότι «σύμφωνα με ενημέρωση της οποίας τύχαμε πρόσφατα από τη γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μέχρι το τέλος του χρόνου το αργότερο, οι υγειονομικές υπηρεσίες θα απομακρυνθούν από το παλαιό νοσοκομείο».

Ο κ. Βύρας επεσήμανε ότι ήδη τρέχει η διαδικασία προσφοράς για το νέο δημοτικό Μέγαρο το οποίο θα ανεγερθεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Σημείωσε ότι «υπήρξε ένα θέμα με την πρώτη επιλογή  χώρου για τη μεταφορά των υγειονομικών υπηρεσιών».

«Όμως η κ. Γιαννάκη μας διαβεβαίωσε ότι έχει εξευρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος και σύντομα θα ξεκινήσει η μετακίνηση τους», πρόσθεσε.

Την περασμένη χρονιά είχαν τροχοδρομηθεί οι διαδικασίες για ενοικίαση γραφείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πλησίον του λιμανιού Λάρνακας.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν προχώρησε, καθώς η Νομική Υπηρεσία εντόπισε παρατηρήσεις επί του πιστοποιητικού τελικής έγκρισης του εν λόγω κτηρίου.

 

 

Πάει στην ύπαιθρο το υγειονομείο Λάρνακας

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, ο χώρος που έχει επιλεγεί τελικά για την μετακίνηση των επαρχιακών υγειονομικών υπηρεσιών αφορά κτήρια που ανεγέρθηκαν στην κοινότητα Αθηένου, για σκοπούς λειτουργίας ως εξωτερικά ιατρεία.

Το γεγονός ότι η επιλεγμένη τοποθεσία βρίσκεται σε ακριτική περιοχή, εκτός αστικού κέντρου, φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις και ανησυχίες ανάμεσα στο επαρχιακό προσωπικό.

Όπως πληροφορείται η StockWatch, οι ανησυχίες του προσωπικού εστιάζονται στο ότι η μετακίνηση εκτός αστικού κέντρου, θα δυσχεραίνει την άσκηση των καθηκόντων των περιοδεύοντων λειτουργών της υγειονομικής υπηρεσίας, που στεγάζονται στα κτήρια του παλιού νοσοκομείου Λάρνακας, καθώς και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σημειώνεται ότι στα καθήκοντά τους περιλαμβάνονται οι επιτόπιοι έλεγχοι και επιθεωρήσεις υποστατικών τροφίμων, οι δειγματοληψίες τροφίμων από υποστατικά όπως υπεραγορές και φρουταρίες, καθώς και δειγματοληψίες νερού από δίκτυα κοινοτήτων και δήμων, σχολικά κτήρια και βυτία με κερματοδέκτες.

Περιλαμβάνονται επίσης, οι έλεγχοι εισαγόμενων τροφίμων, έλεγχοι στη μαρίνα και στο λιμάνι Λάρνακας, καθώς και στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

 

 

Νέο δημοτικό Μέγαρο με κόστος άνω των €7 εκατ.

Να σημειωθεί, ότι τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται πως θα ξεκινήσει η ανάπλαση του παλαιού νοσοκομείου Λάρνακας για να στεγάσει το δημαρχείο της πόλης.

Το κόστος του έργου αναμένεται να ξεπεράσει €7 εκατ. ενώ το έργο αναμένεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο στις δημοτικές αρχές σε 24 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

 

 

Επίσκεψη στις γειτονιές του δήμου Ορόκλινης

Οι αναφορές του δημάρχου Λάρνακας έγιναν στο περιθώριο επίσκεψης του νέου δημοτικού συμβουλίου σε γειτονιές του δήμου Ορόκλινης και συνάντησης του δημάρχου, με τους κατοίκους του δήμου, την περασμένη Τετάρτη.

Μιλώντας στη StockWatch, ο κ. Βύρας, ανέφερε ότι «βασική μας εξαγγελία και πολιτική, την οποία εφαρμόσαμε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είναι η επίσκεψη σε όλες τις γειτονιές του δήμου της περιφέρειας μας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το νέο δημοτικό Συμβούλιο άκουσε εισηγήσεις, αλλά και τα προβλήματα των κατοίκων.

«Εξηγήσαμε τα πλάνα μας ως δημοτική αρχή και μέσα από  ένα εποικοδομητικό διάλογο, ακούσαμε διάφορα προβλήματα όπως θέματα καθαριότητας, συντήρησης δρόμων, προβλήματα που αφορούν το αποχετευτικό, αλλά και κάποια προβλήματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών», ανέφερε ο κ. Βύρας.

Σχετικά νέα

X
Translate »