Going out

Ο ζωγράφος Γιώργος Αχιλλέως μετά από 4 χρόνια επιστρέφει με μια έκθεση στη πόλη του τη Λάρνακα με τίτλο ” Land of Joy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση ζωγραφικής  Land of Joy” του Γιώργου Αχιλλέως 18 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2024

Την έκθεση θα προλογίσει ο Ζωγράφος – Βοηθός Διευθυντής Τέχνης, Ανδρέας Παρασκευά την Παρασκευή ,18 Οκτωβρίου στις 19:00 στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Λάρνακα

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή ,18 Οκτωβρίου στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 21 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2024

” Land of Joy “

Η νέα ζωγραφική δουλειά του Γιώργου Αχιλλέως με τίτλο “Land of Joy” αποτελεί μιά όαση χαράς και ελπίδας στη φορτισμένη ατμόσφαιρα του καιρού μας, στον μουντό αυτό κόσμο ο οποίος βομβαρδίζεται κυριολεκτικά μεν αλλά και μεταφορικά από ειδήσεις που αναστατώνουν το μέσα μας.

Ο Γιώργος Αχιλλέως στην τέταρτη ατομική του έκθεση προσθέτει ακόμα ένα κεφάλαιο στο σωστικό του παραμύθι. Τα ζωγραφικά του σύμβολα, γειώνονται αυτή τη φορά σε ένα αλλόκοτο, χαρούμενο, νοσταλγικό και συνάμα παιγνιώδες τοπίο. Η έκρηξη χρωμάτων και τα μοτίβα των κολάζ που είναι στοιχεία πλέον γνώριμα στα έργα του καλλιτέχνη «ζωντανεύουν» στην παραμυθένια τοποθεσία της φαντασίας καθώς και τα καρουζέλ και οι ρόδες στο Λούνα παρκ περιστρέφονται προς τέρψη του θεατή. Το καινούριο στοιχείο στην έκθεση αυτή, φαίνεται να είναι η τοποθέτηση των στοιχείων-σχημάτων στο έδαφος αντί στον αέρα χωρίς φυσικά να εξαφανίζεται εντελώς η κίνησή τους. Η προσέγγιση αυτή του Αχιλλέως ίσως προβάλλει εμμέσως την ωρίμανση, και την γείωση που αναπόφευκτα φέρνει ο αδυσώπητος χρόνος σε ανθρώπους και συναισθήματα.

Τα υπερφυσικά όντα, απ’ αλλού φερμένα όπως λέει κι ο ποιητής γυρίζοντας σε ένα αέναο κύκλο γύρω από τα καρουζέλ θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι προβάλλουν την παραμορφωμένη όψη της πραγματικότητας, την διάψευση των προσδοκιών ή μήπως όχι; Ίσως προσπαθούν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο που τους έλαχε, τρέχοντας άνωθεν, αψηφώντας τις όποιες συνέπειες. Η δυναμική αυτή είναι τεράστια και συνάμα ελπιδοφόρα. Σε κάθε περίπτωση, η ερμηνεία είναι διττή και αμφίσημη. Η ταλάντευση ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το φανταστικό μαζί με την πολλάκις δουλέμενη μορφή καθώς και η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια αποδεικνύουν ακόμα μια φορά γιατί ο Γιώργος Αχιλλέως συγκαταλέγεται δικαίως ανάμεσα στους καταξιωμένους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Αυτή η ενότητα του Γιώργου Αχιλλέως μας ανασύρει συναισθήματα από την εναπομείνασα παιδικότητά μας και μας υπενθυμίζει το διαχρονικό συναίσθημα της ελπίδας που πάντα έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε. Αυτό άλλωστε είναι και το προνόμιο της Τέχνης: να μεταμορφώνει το συναίσθημα, να συντηρεί την ελπίδα και να αγκαλιάζει κάθε τι καινούριο.

Χρυσοβαλάντω Μουσκάλλη , Φιλόλογος – Θεατρολόγος

 

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Αχιλλέως γεννήθηκε το 1979 στην Λάρνακα.
Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2002-2007). Φοίτησε στο 3ο εργαστήρι με καθηγητές τους Μ. Θεοφυλακτόπουλο και Κ. Κατζουράκη, όπου αποφοίτησε με Άριστα.
Έχει στο ενεργητικό του τρείς ατομικές εκθέσεις (2008 Pantheon Gallery, 2015 Alpha CK , 2020 Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά) και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις.
΄Εργα του βρίσκονται, στην συλλογή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές σε Κύπρο και εξωτερικό.
Ζει και εργάζεται στη Λάρνακα.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά Σταδίου 45, Λάρνακα, 6020
Τηλ: 24621109 Κινητό: 99564131
Email: kypriaki.gonia@cytanet.com.cy
www.gallerykypriakigonia.com.cy

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. & 4.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Σάββατο:10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

Όλα τα έργα κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα της γκαλερί: www.gallerykypriakigonia.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »