ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δύσκολη εξίσωση η ανάπλαση του κέντρου της Λάρνακας

Πηγή: philenews.com

Ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους -ήδη κτυπημένους- καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας για τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν στον κύκλο εργασιών τους οι κατασκευαστικές εργασίες για τα δύο μεγάλα έργα ύψους €14 εκατ. που θα μεταμορφώσουν το κέντρο της Λάρνακας, τα οποία ξεκινούν σχεδόν ταυτόχρονα και θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια.

Τη Δευτέρα ξεκινά το έργο ανάπλασης των πλατειών Αλκής και Ακρόπολης, ενώ στις 7 Οκτωβρίου αρχίζει και αυτό της πλακόστρωσης του ιστορικού εμπορικού κέντρου. Για τον εργολάβο, που είναι ο ίδιος και στα δύο έργα, καθώς και για τον Δήμο Λάρνακας η εξεύρεση τρόπων για να μειωθούν οι συνέπειες στους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του κέντρου, αποτελεί δύσκολη εξίσωση, αφού όπως γίνεται αντιληπτό η ταλαιπωρία θα είναι αναπόφευκτη και θα επηρεάσει και διερχόμενους οδηγούς. Με αυτά ως δεδομένα αποφασίστηκε όπως οι εργασίες εκτελούνται τμηματικά και όπως παρασχεθούν διευκολύνσεις στους καταστηματάρχες, στους οποίους θα παραχωρηθεί δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε την Πέμπτη σε ενημέρωση των καταστηματαρχών που θα επηρεαστούν από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης των δύο πλατειών. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου, που θα εκτελεστεί σε τρεις φάσεις και θα έχει διάρκεια 20 μηνών. Κατά την πρώτη φάση, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2025, θα αποκοπεί μέρος της Λουκή Ακρίτα (μέχρι τα φώτα της Ακρόπολης) και ολόκληρη η οδός Ορφέως. Η δεύτερη φάση αγγίζει την αρχή των εμπορικών δρόμων Ερμού και Κωνσταντίνου Καλογερά, καθώς και την οδό Γλάδστωνος και θα διαρκέσει έξι μήνες (Απρίλιος-Αύγουστος 2025). Η πιο δύσκολη επειδή θα επηρεάσει και την κυκλοφορία θα είναι η τρίτη φάση (Ιανουάριος-Αύγουστος 2026) που αφορά στην ανάπλαση της πολυσύχναστης λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Κατά τη συνάντηση με τους καταστηματάρχες ο κ. Βύρας επεσήμανε τη σημασία του έργου για τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής. Παράλληλα, τόνισε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας, «τον προσωρινό επηρεασμό που θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των εργασιών, ενώ ανέλυσε τις απαραίτητες ενέργειες που θα ληφθούν για τη μείωση της όχλησης για τους κατοίκους και καταστηματάρχες». Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ακόμη τους καταστηματάρχες, αλλά και κατοίκους της περιοχής πως ο Δήμος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινότητα προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη των εργασιών και την ελαχιστοποίηση των δυσκολιών.

Σχετικά νέα

X
Translate »