ΑΕΚ

ΑΕΚ – Εθνικός 2-2: Ο κακός δαίμονας προκάλεσε «Χ»αρακίρι

Πηγή: www.goal.com.cy

Ένα χρόνο (και κάτι ημέρες) μετά το αξέχαστο 5-5 στην Αρένα, ο Εθνικόςέγινε και πάλι κακός δαίμονας για την ΑΕΚ υποχρεώνοντάς την σε βαθμολογικές απώλειες. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος σ’ ένα ματς με αρκετό ενδιαφέρον και εναλλαγές συναισθημάτων.

Η ομάδα της Άχνας έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Προηγήθηκε με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Γκονζάλεζ στο 22′ και έβαλε πίεση στους γηπεδούχους, οι οποίοι γι’ άλλο ένα ματς βρέθηκαν να… τρέχουν. Οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ έπαιξαν όπως η γάτα το ποντίκι τους φιλοξενούμενους στα τελευταία 25′ του πρώτου ημιχρόνου, αλλά βρήκαν μποροστά τους τον εξαιρετικό Φλόρες, ο οποίος σε διάστημα οκτώ λεπτών άναψε… κόκκινο τέσσερις φορές σε παίκτες της ΑΕΚ. Αϊτόρ, Φαράζ και Μιλίτσεβιτς είχαν ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως δεν μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Η προσπάθεια της ΑΕΚ να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα γιγαντώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ κατάφερε να φέρει τα κάτω πάνω. Στο 55′ ο Μπρούνο Γκάμα με προσωπική ενέργεια και διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 63′ οι Λαρνακείς πήραν κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Οφόρι. Ο Λέντες εκτέλεσε φάουλ, ο Αϊτόρ έβαλε την προβολή και η μπάλα κτύπησε με δύναμη στο πόδι του Οφόρι για να καταλήξει στα δίχτυα.

Kαι ενώ όλοι πίστεψαν πως τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, ο Εθνικός απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ατσάλι. Ο Λίπσκι στο 72′ με καρφωτή κεφαλιά… σίγησε την Αρένα και προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην ΑΕΚ, καθώς όπως φάνηκε στη συνέχεια του αγώνα οι παίκτες του Μπεργκ δεν είχαν ούτε τα ψυχικά αποθέματα, ούτε τις δυνάμεις για να απαντήσουν ξανά.

Στους 4 βαθμούς η ΑΕΚ έχασε εκ νέου πολύτιμο έδαφος, αφού έμεινε ήδη στο -8 από την πρωτοπόρο Πάφος FC, ενώ στους 4 βαθμούς είναι και η ομάδα της Άχνας.

Μπεργκ: ««Δεν κοιτάζουμε τη βαθμολογία, αλλά πως να βελτιωθούμε»

Απογοητευμένος ήταν ο Χένινγκ Μπεργκ μετά την ισοπαλία (2-2) με τον Εθνικό στην Αρένα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ στάθηκε στα εύκολα γκολ που δέχθηκαν οι Λαρνακείς και σημείωσε πως βάσει ευκαιριών έπρεπε να κερδίσει η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Είμαι απογοητευμένος που δεν κερδίσαμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα, αλλά πετύχαμε μόνο δύο. Δεχτήκαμε δύο εύκολα γκολ που δεν πρέπει να τα δέχεσαι σε κανένα παιχνίδι με αυτό τον τρόπο. Με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε έπρεπε να κερδίσουμε».

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χένινγκ Μπεργκ): Αθανασιάδης, Μιραμόν (46′ Γκνάλι), Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Εκπολό, Λέντες, Πονς (85′ Ροντέν), Φαράζ, Αϊτόρ, Καμπρέρα (71′ Ανγκιέλσκι), Σολ (46′ Γκάμα).

Εθνικός (Νταβίντ Μπαντία): Φλόρες, Στυλιανού (52′ Λομοτέι), Μπαχανάκ, Ντε Ιριόντο (68′ Σαντί), Ιωάννου (68′ Σόμπιεχ), Λίπσκι, Παναγιώτου, Γκονζάλες (52′ Μπρένο), Οφόρι, Αντερέγκεν, Μπονέτο.

Σκόρερ: Γκάμα 55′, Οφόρι (αυτ.) 63′ / Γκονζάλες 22′, Λίπσκι 71′

Κίτρινες: – / Ντε Ιριόντο, Μπονέτο, Λίπσκι

Αποβολές: – /-

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός: Χαραλάμπους Π. Γιώργος

Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR:  Σταύρου Ζωή

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Σχετικά νέα

X
Translate »