Breaking News

Γενική Επικαιρότητα

STOP Αννίτας σε Κουλία…Ακύρωσε το ταξίδι της και παραμένει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας

Σημαντική κίνηση Αννίτας – Αναβάλλει το ταξίδι της, παρεμένει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας – Λύεται το ζήτημα που προέκυψε με τις εξαγγελίες Κουλία

Σε μία κίνηση ιδιαίτερης σημασίας προέβη η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, η οποιά αναβάλλει το ταξίδι που είχε προγραμματισμένο για τη Μάλτα αυτή την εβδομάδα.

Ως εκ τούτου παραμένει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, λόγω της απουσίας του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη.

Η κίνηση της κ. Δημητρίου ερμηνεύεται ως καθοριστικής σημασίας και ως απόφαση που θα λύσει το πρόβλημα που προέκυψε λόγω των εξαγγελιών Κουλία ότι επρόκειτο μόνος του να διορίσει νέο Γενικό Ελεγκτή την Τετάρτη.

«Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα και τη σταθερότητα στον τόπο μας, η οποία πλήττεται από δημόσιες δηλώσεις» αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Αννίτα Δημητρίου, που λόγω της απουσίας Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη παραμένει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας.

Αυτούσια η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου

Ως αιρετοί αντιπρόσωποι των πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους οφείλουμε στις δύσκολες στιγμές να δηλώνουμε το παρών μας. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα και τη σταθερότητα στον τόπο μας, η οποία πλήττεται από δημόσιες δηλώσεις.

Υπό τις δεδομένες περιστάσεις αποφάσισα να ακυρώσω το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Μάλτα, μεταξύ 25ης και 27ης Σεπτεμβρίου 2024, για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη 17η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών της Ευρώπης, στην οποία θα με εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μία κρίση να γεννάει άλλη κρίση, αλλά οφείλουμε με υπευθυνότητα να θωρακίσουμε θεσμούς και να τιμήσουμε τα αξιώματα που υπηρετούμε.

Οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας  δεν μπορεί να ασκούνται με τρόπο που να προκαλούν ανησυχία και αμηχανία στους πολίτες ειδικά από όσους έχουν τη θεσμική υποχρέωση και το καθήκον να τους διασφαλίζουν, να τους προστατεύουν και να τους σέβονται.

Οφείλουμε, συνεπώς, να την οδηγήσουμε σε μια διαφορετική διέξοδο. Θεσμική και ενωτική, που θα αντιμετωπίζει οριστικά τις παθογένειες του παρελθόντος.

Σχετικά νέα

X
Translate »