Γενικά

ΦΩΤΟ: Στο ΚΕΝ Λάρνακας φιλοε Αυστραλών που έρχονται από Λίβανο

Πηγή: alphanews.live

Περισσότεροι από 500 Αυστραλοί πολίτες απομακρύνονται σήμερα από τον Λίβανο μέσω Κύπρου. Οι εν λόγω πολίτες θα μεταφερθούν στο Σίδνεϊ την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο μέχρι τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την άφιξή τους στην Κύπρο, θα μεταφέρονται στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη ενημερωθεί και τα πρώτα σχολεία της πόλης για τη φιλοξενία των Αυστραλών οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στο νησί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένουν όλους τους επιβάτες στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας σε πλήρη συντονισμό. Τους επιβάτες μάλιστα υποδέχεται η Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση απομάκρυνσής τους, καλύπτεται και από διεθνή ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσε το αυστραλιανό δίκτυο «ABC», δύο πτήσεις τσάρτερ θα αναχωρούσαν από τη Βηρυτό με προορισμό την Κύπρο, ενώ η Qantas θα μεταφέρει τους επιβάτες στο Σίδνεϊ την επόμενη εβδομάδα. Η επιχείρηση αφορά Αυστραλούς πολίτες, μόνιμους κατοίκους και μέλη των οικογενειών τους.

Η Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Catherine King δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «ιδιαίτερα ρευστή» και γίνεται σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που το αεροδρόμιο της Βηρυτού κλείσει. «Το μήνυμά μας προς τους Αυστραλούς στον Λίβανο είναι σαφές: Μην περιμένετε την τέλεια πτήση. Αν σας προσφερθεί θέση, πρέπει να φύγετε τώρα», τόνισε η King.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η Κύπρος προετοιμάζεται για ενδεχόμενη κλιμάκωση των επιχειρήσεων για τη διευκόλυνση των απομακρύνσεων, καθώς το νησί λειτουργεί ως σημείο διέλευσης για πολλούς που εγκαταλείπουν τον Λίβανο».

 

5

1

2

Σχετικά νέα

X
Translate »