Αθλητικά Νέα

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΛ 0-2: Βρυχήθηκε στις καθυστερήσεις και πήρε σπουδαίο «διπλό» (vid)

Πηγή: www.goal.com.cy

Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις καθυστερήσεις, η ΑΕΛ πήρε ένα πολύτιμο διπλό επικρατώντας με 2-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος», για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να βρει δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, με τον Μάμα να ανοίγει το σκορ στο 90’+1 και τον Ρομπέρτα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 90’+3. Αντίθετα, οι ερυθρόλευκοι παρά τις προσδοκίες για μια καινούργια αρχή με νέο προπονητή τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι παρέμειναν σε δυσχερή θέση, αποτυγχάνοντας εκ νέου να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Στην 7η θέση η ΑΕΛ με 12 βαθμούς, όσους έχει και η 6η Ομόνοια, όμως μειονεκτεί από τους πράσινους στην ισοβαθμία. Καθηλωμένοι στην προτελευταία θέση με 3 βαθμούς οι ερυθρόλευκοι της Αμμοχώστου.

 

 

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης μεταξύ Νέας Σαλαμίνας και ΑΕΛ στο «Αμμόχωστος» ξεκίνησε με αρκετό ενδιαφέρον και δύο κλασικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους.

Ο Βέλλιος βρέθηκε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού στο 9′ επιχείρησε μια κεφαλιά από σέντρα του Φερνάντεθ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην οριζόντια δοκό του Μπράγκα. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο επιθετικός της Νέας Σαλαμίνας χτύπησε ξανά το δοκάρι με δεύτερη κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Ναρσίνγκ.

Η ΑΕΛ, παρά την αρχική της δυστοκία, ισορρόπησε το παιχνίδι. Οι γαλαζοκίτρινοι άρχισαν να ανακτούν την αυτοπεποίθησή τους, με περισσότερες επιθέσεις, αν και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μελίσσα.

Στις τελευταίες στιγμές του ημιχρόνου, η ΑΕΛ ήταν αυτή που προσπάθησε περισσότερο να βρει το γκολ, έχοντας δύο καλές στιγμές με κεφαλιές του Μακρή και του Μεγιάδο, αλλά και πάλι να μην βρίσκουν στόχο. Ένα σουτ του Σινγκ λίγο πριν τη λήξη της περιόδου επίσης δεν βρήκε στόχο, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει χωρίς γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς την ένταση του πρώτου μέρους. Μέχρι το 56′, δεν υπήρξαν σημαντικές φάσεις, και το παιχνίδι παρέμενε φτωχό σε θέαμα. Μάλιστα, η αμυντική σταθερότητα των δύο ομάδων κυριάρχησε, με τις επιθέσεις να μην έχουν αποτέλεσμα. Η ΑΕΛ, ενώ φάνηκε να ανακτά κάποια επιθετικότητα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρές απειλές.

Οι δύο προπονητές όσο περνούσε ο χρόνος έβλεπαν τις ομάδες τους να αδυνατούν να δημιουργούν, προχώρησαν σε αλλαγές προκειμένου να δώσουν φρεσκάδα και δημιουργικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 82′, ο Βέλλιος είχε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά το απογοητευτικό τελείωμα του από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχο. Η ΑΕΛ απάντησε με μία μεγάλη ευκαιρία στο 84′, όταν ο Λεσοβόι βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε μόλις έξω.

Κι ενώ ο χρόνος περνούσε και φαινόταν ότι το 0-0 θα ήταν το τελικό σκορ, ήρθε η δραματική ανατροπή. Στο 90+1′, ο Μάμας κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΛ και μόλις δύο λεπτά αργότερα , ο Ρομπέρτα σφράγισε τη νίκη με δεύτερο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

 

Γιανέφσκι: «Το παιχνίδι δεν άξιζε νικητή, δεν μπορείς να αγοράσεις αυτοπεποίθηση από τo φαρμακείο»

Μετά την ήττα της Νέας Σαλαμίνας από την ΑΕΛ με 0-2, ο νέος τεχνικός της ομάδας, Τσέντομιρ Γιανέφσκι, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η αναμέτρηση δεν άξιζε νικητή. Η Νέα Σαλαμίνα είχε σημαντικές ευκαιρίες, με δύο δοκάρια και άλλες επικίνδυνες φάσεις, αλλά τα δύο γκολ που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά την άφησαν με άδεια χέρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αρχικά συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για τη νίκη. Αυτό το παιχνίδι δεν άξιζε νικητή. Είχαμε δύο δοκάρια και άλλες ευκαιρίες και είναι κρίμα για τους παίκτες και την προσπάθεια τους. Δεχθήκαμε τα γκολ στα τελευταία λεπτά και δεν έπρεπε να γίνει σίγουρα αυτό. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες, καταλαβαίνω τον κόσμο μας. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Άρη. Όταν χάνεις συνεχόμενα παιχνίδια δεν έχεις αυτοπεποίθηση και δεν μπορείς να την αγοράσεις από τo φαρμακείο. Έρχεται μόνο μέσα από τα θετικά αποτελέσματα. Περιμένουμε να έρθουν οι παίκτες μας από τραυματισμούς για να δουλέψουμε όλοι μαζί. Συγχαρητήρια στον κόσμο που προσπάθησε αλλά τους απογοητεύσαμε. Θέλουμε πίστωση χρόνου και πιστεύω θα τους κάνουμε χαρούμενους».

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Τσέντομιρ Γιανέφσκι):  Μελίσσας, Σεργίου (72′ Λέουκο), Τόμοβιτς (86′ Ασεβέδο), Μιχαήλ, Λέτσιακς, Ναρσίνγκ (66′ Μπαχάσα), Μιγκελίτο (72′ Μαυρουδής), Φερνάντεθ, Γκμπελέ, Μπεχαράνο, Βέλλιος

ΑΕΛ (Κρις Κόλμαν): Μπράγκα, Παναγιώτου, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Ιμανισίμουε, Μεγιάδο, Μάμας, Ζαχαρίου, 70′ Τοκού), Λεσοβόι, Σινγκ, Μακρής (70′ Ρομπέρτα).

Σκόρερ: – / 90+1′ Μάμας, 90+3′ Ρομπέρτα

Κίτρινες: 14′ Γκμπελέ , 60′ Μπεχαράνο  / 10′ Λεσοβόι, 22′ Μάμας , 52′ Μεγιάδο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Αμμόχωστος Επιστροφή

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος

4ος: Τσαμπαλάς Ανδρέας

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »