Breaking News

Aστυνομικά νέα

ΛΑΡΝΑΚΑ: Έρευνες σε δύο κατευθύνσεις για τον σοβαρό τραυματισμό 8χρονου σε σχολείο – Καταθέσεις από Αστυνομία

Πηγή: philenews.com

Άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις η Αστυνομία αναφορικά με τον σοβαρό τραυματισμό 8χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη στις τουαλέτες του πρώτου ορόφου του σχολείου, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, όταν ο μαθητής τραυματίστηκε από γυαλιά πόρτας που έσπασε, άγνωστο μέχρι στιγμής πως. Το παιδί, που χρειάστηκε μετάγγιση αίματος, τραυματίστηκε στα χέρια από γυαλιά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας με αιμορραγία. Ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο οποίο υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και έπειτα νοσηλεύτηκε για 24 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από τον πατέρα του μαθητή το περασμένο Σάββατο και στρέφεται εναντίον του σχολείου για τη διαχείριση του περιστατικού. Οι έρευνες σε αυτό το στάδιο εστιάζονται σε δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews. Η μία αφορά στο γιατί δεν έγιναν αντιληπτοί οι μαθητές από τους παιδονόμους του σχολείου και η δεύτερη εάν το περιστατικό σχετίζεται με παιχνίδι των παιδιών ή με παραβατική συμπεριφορά ή με εκφοβισμό (bullying), έπειτα από σχετική καταγγελία που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι οπτικογραφημένες καταθέσεις που θα ληφθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα από μαθητές του σχολείου, που φαίνεται να ήταν παρόντες στο περιστατικό. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας, Σπύρος Χρυσοστόμου, ο 8χρονος έχει πάρει εξιτήριο και ζητήθηκε από τον πατέρα «όπως μεταφέρει εντός των επόμενων ημερών το παιδί στην Αστυνομία, προκειμένου να δώσει οπτικογραφημένη κατάθεση, ούτως ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε, για να ξέρουμε και πως θα χειριστούμε το περιστατικό». Αναμένεται, όπως είπε, πως «το παιδί θα δώσει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, δηλαδή τι έγινε και τους λόγους που οδήγησαν στον τραυματισμό του». Οπτικογραφημένες καταθέσεις θα ληφθούν τουλάχιστον από δύο ακόμη παιδιά. Ήδη για καταθέσεις κλήθηκαν οι γονείς του 8χρονου, ενώ θα ληφθούν κι από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η διεύθυνση του σχολείου πάντως απορρίπτει πως το περιστατικό σχετίζεται με εκφοβισμό αναφέροντας στην ιστοσελίδα Larnakaonline πως τρία παιδιά ξέφυγαν από τον έλεγχο της παιδονομίας και ανέβηκαν στον πάνω όροφο του σχολείου, που κλείνει με κάγκελο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. «Δεν έγινε μπούλινγκ αλλά τα παιδία έσπρωξαν με φόρα την πόρτα και έπεσε το γυαλί στον μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο οι δάσκαλοι κρατούσαν την αρτηρία του παιδιού και προσπάθησαν με κάθε δύναμη να το κρατήσουν στη ζωή»

Διερεύνηση του περιστατικού ξεκίνησε και το Υπουργείο Παιδείας ώστε να ξεκαθαρίσουν οι συνθήκες του τραυματισμού του 8χρονου. «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο τυγχάνει διερεύνησης» ανέφερε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του philenews η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρνη Σισμάνη. Όπως είπε η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας θα παράσχει υποστήριξη στο σχολείο, καθώς και στην οικογένεια του μαθητή και τους μαθητές που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, εάν οι ίδιοι το θελήσουν. «Ως υπηρεσία δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το περιστατικό, ούτε έγινε κάποια αναφορά σε εμάς για εκφοβιστική συμπεριφορά στο σχολείο, αλλά θα τύχει διερεύνησης», σημείωσε.

Σχετικά νέα

X
Translate »