Γενική Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση: Με φόρα ο Οδυσσέας και για κόμμα και για Προεδρικές – Μαζί με Φαίδωνα οι πιο λαοφιλέστεροι

Πρώτο κόμμα εξακολουθεί να είναι ο ΔΗΣΥ, σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση της Retail Zoom, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Πολίτης. Ακολουθεί το κόμμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εάν αυτό δημιουργηθεί, ενώ αίσθηση προκαλεί και το ποσοστό του ΒΟΛΤ που σε αυτή την έρευνα κατατάσσεται τρίτο.

Ενδιαφέροντα είναι και τα αποτελέσματα για τους εν δυνάμει υποψήφιους στις Προεδρικές Εκλογές του 2028. Σε ερώτηση για το «Ποιος από τους πιο κάτω νομίζετε ότι είναι κατάλληλος για να διεκδικήσει τις Προεδρικές του 2028», πρώτη επιλογή αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι ο τέως Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ενώ ακολουθεί ελαφρώς πιο πίσω ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος. Στην τρίτη θέση είναι ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και πίσω του είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Χαμηλή πτήση για την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ακόμα πιο χαμηλή αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν μέχρι τρία ονόματα.

 

 

 

Σε μια άλλη ενδιαφέρουσα κάρτα, η δημοσκόπηση μετρά την άποψη των πολιτών για το ποιος από τους μέχρι τώρα Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο πιο τίμιος. Στην πρώτη θέση με διαφορά βρίσκεται ο Γλαύκος Κληρίδης και τον ακολουθεί ο Γιώργος Βασιλείου. Στον πάτο ο τέως Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »