Κοινωνία

Τι καταγγέλλει στον Alpha η μητέρα του 8χρονου που τραυματίστηκε σε σχολείο (vid)

Πηγή: alphanews.live

Μητέρα οκτάχρονου
«Είδα το παιδάκι μου αιμόφυρτο, μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου παρέμεινε στην Εντατική»

Με όση δύναμη μπορεί να έχει ένας γονιός που βλέπει τη ζωή του παιδιού του να κινδυνεύει. Ήταν την περασμένη Πέμπτη όταν το οκτάχρονο παιδί έπαιζε με φίλους του στο σχολείο του, στη Λάρνακα. Κατά την διάρκεια του τρίτου διαλείμματος, τα παιδιά ανέβηκαν στον πρώτο όροφο. Κάποια έτρεξαν στις τουαλέτες για να βοηθήσουν φίλο τους. Στιγμή όπου θρυμματίζεται το γυαλί της πόρτας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί εξαιρετικά σοβαρά ο μαθητής. Καλείται ασθενοφόρο και μεταφέρεται εσπευσμένα στο Νοσοκομείο. Του έγινε μετάγγιση αίματος, πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύθηκε στην Εντατική.

Μητέρα οκτάχρονου
«Στο σχολείο μας υπάρχει εκφοβισμός. Όσες φορές το αναφέραμε οι γονείς δεν ακούστηκε. Στο σχολείο δεν υπήρχε εκείνη την ώρα επιτήρηση στο συγκεκριμένο σημείο στον πρώτο όροφο, ενώ τα παιδάκια έπρεπε να παίζουν κάτω στην αυλή. Σήμερα ήταν το δικό μας, αύριο μπορεί να είναι ένα άλλο μωρό»

 

Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια άλλων παιδιών.

Έρνη Σισμάνη – Προϊσταμένη Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
«Σήμερα ήμασταν στο σχολείο για να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια ή υποστήριξη χρειαστεί, είμαστε στη διάθεση της οικογένειας και του μαθητή και των υπόλοιπων γονιών και αύριο θα είμαστε για να παρέχουμε στήριξη στο σχολικό περιβάλλον από ψυχολογικής έννοιας»

Σωτήρια αποδείχθηκε η στήριξη και οι πρώτες βοήθειες που έδωσε το προσωπικό του σχολείου.

 

Μητέρα οκτάχρονου

«Η διευθύντρια, οι καθηγητές ήταν δίπλα μας γλίτωσαν το μωρό μας»

 

Πρωτόκολλα σχολείου
Ο σοβαρός τραυματισμός του παιδιού φέρνει στην επιφάνεια παραλείψεις όσον αφορά το σχέδιο ασφάλειας και υγείας στα σχολεία.

Επίβλεψη: Γιατί τα παιδιά δεν ήταν υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικού με αποτέλεσμα να ανέβουν στον πρώτο όροφο ενώ απαγορεύεται;

Σχέδιο ασφάλειας και υγείας στα σχολεία: Πως έσπασε με τόση ευκολία το γυαλί, ενώ έπρεπε ήδη να καλυπτόταν από ειδική μεμβράνη ασφαλείας;

Καταγγελίες γονέων: Γιατί δεν λήφθηκαν μέτρα μετά και από καταγγελίες γονέων για σχολικό εκφοβισμό και παραβατικές συμπεριφορές;

 

Ηλίας Μαρκάτζης – Προϊστάμενος Γραφείου Ασφάλειας και Υγείας Υπουργείου Παιδείας
«Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, κάθε σχολείο κάνει έκθεση, να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα στο κτίριο, ούτως ώστε να ενημερώνεται η Σχολική Εφορία και έχουμε δώσει οδηγίες σε ότι αφορά ασφάλεια και υγεία να γίνονται άμεσα διορθώσεις, χωρίς να ενημερωνόμαστε και να μας λεν το ποσό»

Για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη έρευνες του Υπουργείου Παιδείας και της Αστυνομίας. Εντός των επόμενων ημερών το παιδί θα κληθεί να δώσει στην Αστυνομία οπτικογραφημένη κατάθεση.

 

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ιωάννου:

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »