Γενικά

Έτσι άλλαξε την απόφαση του ο Αρχηγός Αστυνομίας για τον Χαράλαμπο Ζαχαρίου

Πηγή: alphanews.live

 

Ένα εικοσιτετράωρο γεμάτο από έντονες αντιδράσεις, σφοδρές διαμαρτυρίες και σκληρές κριτικές από πολίτες και πολιτικούς, ήταν αρκετό για να αλλάξει γνώμη στον Αρχηγό Αστυνομίας Θεμιστό Αρνατούτη που είχε αποφασίσει να μεταθέσει τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας Χαράλαμπο Ζαχαρίου στην Διεύθυνση της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Τον χορό των επικρίσεων άνοιξαν με δηλώσεις στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο τέως αστυνομικός διευθυντής Λάρνακας Χριστάκης Παπαδημητρίου, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και οι βουλευτές Αντρέας Πασιουρτίδης του ΑΚΕΛ, Χρίστος Ορφανίδης του ΔΗΚΟ και Αντρέας Αποστόλου της ΕΔΕΚ.

Ο κύριος Παπαδημητρίου ζήτησε από τον Αρχηγό Αστυνομίας όπως ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του. «Η Αστυνομία δηλώνει ανθρώπινη, αλλά αυτό που έχουν κάνει είναι απάνθρωπο», είχε σημειώσει ο κ. Παραδημητρίου, υποδεικνύοντας πως ο κ. Ζαχαρίου ανέλαβε πριν από μόλις τέσσερις μήνες .

«Μετατέθηκε ένας άνθρωπος που είναι αναγνωρίσιμος από όλη την αστυνομία για τις επιχειρησιακές και διοικητικές του ικανότητες. Πρόκειται για άνθρωπο που ανέλαβε πριν από τέσσερις μήνες, αλλά έκανε αλλαγές, με στόχο ν’ αγγίξει το 100% των δυνατοτήτων της Αστυνομίας, με το μειωμένο προσωπικό, κάτι που είναι υπόψη της ηγεσίας. Επιπρόσθετα αυτό που έκαναν είναι πλήγμα τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του», υπέδειξε.

Ο κύριος Βύρας είπε ότι «είναι λυπηρό αυτό που έγινε επειδή είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και είδαμε μεγάλη διαφορά στην πόλη στο θέμα αστυνόμευσης.»

Πράγματα που ζητούσαμε για πολύ καιρό, όπως η ποδηλατική αστυνομία, υλοποιήθηκαν έπειτα από συναντήσεις που κάναμε. Επιπρόσθετα, παρά τα προβλήματα υγείας που είναι γνωστό πως περνά, ήταν εκπληκτικό το πείσμα και η αγάπη για τη δουλειά του και ήταν συνεχώς στο γραφείο του», είχε αναφέρει.

Οι κύριοι Πασιουρτίδης, Ορφανίδης και Αποστόλου ζήτησαν εξηγήσεις για την απόφαση, τονίζοντας την αγαστή και άριστη συνεργασία που είχαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση το πρωί στο Αρχηγείο Αστυνομίας υπό τον κύριο Αρναούτη και στην οποία ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας από αξιωματικούς και τον ίδιο τον κύριο Ζαχαρίου που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, η απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας άλλαξε.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση, «στο πλαίσιο της εναλλαξιμότητας των Αστυνομικών Διευθυντών των Επαρχιακών Διευθύνσεων της Αστυνομίας Κύπρου, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας και λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, το προσωπικό θέμα που αντιμετωπίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Αναπληρωτής Αστυνόμος Β΄ Χαράλαμπος Ζαχαρίου, προχώρησα με τις μεταθέσεις, που ανακοινώθηκαν χθες.»

«Μετά από τηλεφωνική συζήτηση του θέματος με τον κ. Ζαχαρίου, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να ασκεί τα επαυξημένα επιχειρησιακά καθήκοντα, που απορρέουν από τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας. Σεβόμενος την επιθυμία του αυτή, έκρινα ορθότερο όπως ανακληθεί η συγκεκριμένη μετάθεση.»

Της απόφασης του Αρχηγού ακολούθησε δήλωση του Χαράλαμπου Ζαχαρίου, ο οποίος αφού εξέφρασε την ευαρέσκεια του, τόνισε ότι μεταξύ του ιδίου και του Αρχηγού θα συνεχιστεί η άψογη συνεργασία. Εξέφρασε μάλιστα συγκίνηση και ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Λάρνακας, τους βουλευτές της πόλης και όλους όσοι έδειξαν στήριξη και συμπαράσταση προς το πρόσωπο του.

«Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που εκφράζω τις θερμότατές μου ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, όλους ανεξαιρέτως τους Βουλευτές της Επαρχίας Λάρνακας, Δημοσιογράφους, Νομικούς Κύκλους, συνάδελφος αλλά και συμπολίτες μου, για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν στο πρόσωπό μου, το τελευταίο 24ώρο, με αφορμή την ανακοίνωση της μετάθεσής μου.
 
Θέλω να τονίσω ότι παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μου και θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για μια πιο ασφαλή κοινωνία, στηρίζοντας παράλληλα τους συναδέλφους μου στο δύσκολο και πολύπλευρο έργο που επιτελούν.
 
Ταυτόχρονα, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για την απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας να ανακαλέσει την μετάθεσή μου, διαβεβαιώνοντας τον ότι η μεταξύ μας άψογη συνεργασία θα συνεχιστεί.
»

Σχετικά νέα

X
Translate »