ΠΡΟΣΩΠΑ
Α. Χατζηχαραλάμπους, ΕΟΑΛ: Τέσσερις προϋποθέσεις για πολυώροφα
Πηγή: stockwatch.com.cy
Η ανέγερση πολυώροφων κτηρίων απασχολεί έντονα τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λάρνακας (ΕΟΑΛ), ο οποίος θέτει τέσσερα κρίσιμα ζητήματα, ως προϋποθέσεις για την παραχώρηση άδειας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, Άγγελο Χατζηχαραλάμπους.
Σε συνέντευξη στη StockWatch, ο κ. Χατζηχαραλάμπους επισημαίνει ότι στο μικροσκόπιο του οργανισμού βρίσκονται επί του παρόντος τρεις αιτήσεις για ψηλά κτήρια άνω των 20 ορόφων, στην επαρχία Λάρνακας.
Παράλληλα, με βάση τα όσα αναφέρει, παλιές υποθέσεις μεγάλων αναπτύξεων που κληρονομήθηκαν από τις προηγούμενες αδειοδοτικές αρχές φαίνεται να προκαλούν πονοκέφαλο στον ΕΟΑ, με τον κ. Παπαχαραλάμπους να επισημαίνει ειδικότερα, την πολυπλοκότητα των διαδικασιών αδειοδότησης του «Larnaca Tower» στην περιοχή των Φοινικούδων.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχαραλάμπους από τις 4300 αιτήσεις για πολεοδομικές και οικοδομικές άδεις που παρέλαβε ο οργανισμός, διεκπεραιώθηκαν οι 740 και εκδόθηκαν άλλες 434 άδειες από τις πρόσφατες αιτήσεις, ενώ μελετήθηκαν άλλες 1000 οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο έκδοσης άδειας.
Λύσεις σε στάσιμα έργα που χαλούν την αισθητική
Ο κ. Χατζηχαραλάμπους, αναφέρεται ακόμα στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να εξευρεθούν λύσεις και στα έργα που είναι στάσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τέτοια έργα αφορούν την επένδυση «Κίτιον», που έχει «παγώσει» τα τελευταία χρόνια και που βρίσκεται σε προνομιακή θέση της πόλης, δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο στην αισθητική της πόλης, καθώς και την επένδυση «Sand Beach Castle Hotel», στη λεωφόρο Μακένζυ.
Αναφέρεται στις ενέργειες που έγιναν για κατεδάφιση αυθαίρετης κατοικίας εντός της περιοχής Natura στη λίμνη Ορόκλινης και αποκατάσταση του φυσικού τοπίου, καυτηριάζοντας ωστόσο τις χρονοβόρες διαδικασίες.
Υπέδειξε ότι οι αυθαίρετες οικοδομές θα πρέπει να τερματίζονται από τα θεμέλια τους, εκφράζοντας την προσδοκία ότι νομοθεσία που βρίσκεται στα σκαριά θα λύσει τα χέρια των ΕΟΑ σε τέτοια ζητήματα.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο ΕΟΑΛ μέσα σε 24 ώρες εξέδωσε διάταγμα διακοπής εργασιών για παράνομη ανέγερση διαμερισμάτων στην περιοχή Αγίου Ιωάννη.
Έσοδα από ανταποδοτικά τέλη
Στη συνέντευξη του στη StockWatch, ο κ. Χατζηχαραλάμπους, εξηγεί επίσης από πού αντλεί τα έσοδα του ο οργανισμός και πού βρίσκονται οι ενέργειες για απόκτηση ιδιόκτητου κτηρίου για στέγαση του οργανισμού.
Επιπρόσθετα, απαντά στα περί «κόντρας» του ΕΟΑΛ με τον δήμο Αραδίππου.
Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.