Θέατρο και Αγγλικός Αλφαβητισμός

Θέμα: Επιμορφωτικό εργαστήρι«Θέατρο και Αγγλικός Αλφαβητισμός» για εκπαιδευτικούς από τη Νάντια Τομασίδου, Δρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νάντιας Τομασίδου διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Θέατρο και Αγγλικός Αλφαβητισμός» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές και που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Κύπρου τον Σεπτέμβριο 2017.Παρακαλούμε σημειώστε ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο εργαστήρι, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους στη διαδικτυακή φόρμα που θα βρουν στον πιο κάτω σύνδεσμο:

docs.google.com/forms/d/1kvwJT9-SgtYA1yLeRL-bt_RUAqhK5w5Ru_wbHnc7of4/edit

Περιγραφή εργαστηρίου «Θέατρο και Αγγλικός Αλφαβητισμός»

Το τρίωρο βιωματικό εργαστήρι απευθύνεται σε δάσκαλους, φιλολόγους Αγγλικής, θεατροπαιδαγωγούς, εμψυχωτές και φοιτητές εκπαιδευτικούς. Μέσα από το παραμύθι ‘The Smartest Giant in Town’τωνJulia Donaldson και Alex Scheffler, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συμβάσεις και δημιουργικές πρακτικές Θεάτρου στην Εκπαίδευση για την καλλιέργεια της Αγγλικής Γλώσσας και Αλφαβητισμού. Πληροφορούμε τους φίλους που έχουν παρακολουθήσει εργαστήριά μας στο παρελθόν, ότι το περιεχόμενο αυτού του εργαστηρίου διαφέρει από τα προηγούμενα.

Το Θέατρο μπορεί να αποτελέσει ένα δυναμικό περιβάλλον ανάπτυξης της γλώσσας, τόσο σε επίπεδο παραγωγής και εξάσκησης του προφορικού και του γραπτού λόγου, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής σε κοινωνικά σύνολα και σε κοινότητες λόγου. Η ίδια η φύση του Θεάτρου προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων και ενθαρρύνει ένα πνεύμα ομαδικότητας (ensemble), ενώ η παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου προκύπτουν φυσικά και αβίαστα μέσα από θεατρικά παιχνίδια, δραματοποιήσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Το εργαστήρι αντλεί από εμπειρικά δεδομένα και βασίζεται σε τεχνικές που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν τους μαθητές να κατακτήσουν την Αγγλική γλώσσα με παιγνιώδεις τρόπους. Αν και βιωματικό, στο εργαστήρι θα μελετήσουμε και το θεωρητικό πλαίσιο. Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν σημειώσεις με επεξηγηματικά σχόλια ως προς τις συμβάσεις και τις πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη διδασκαλία τους εντός και πέρα της συμβατικής σχολικής τάξης, και που θα μεταμορφώσουν θετικά το μάθημα Αγγλικών. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί επίσης πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής:
Λάρνακα Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 4.00 μ.μ. -7:00 μ.μ. Αποθήκη 79
(τηλ.99083974) Αγίου Λαζάρου 81-83, Λάρνακα 6020

Διάρκεια: 3 ώρες

Απαραίτητες προϋποθέσεις: Βασική γνώση της Αγγλικής γλώσσας, άνετα ρούχα και παπούτσια

Κόστος συμμετοχής:€15 (προπληρωτέο)

Εγγραφή: Η εγγραφή στο σεμινάριο πραγματοποείται μόνο διαδικτυακά, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο. Θα σας σταλεί e-mail επιβεβαίωσης.

docs.google.com/forms/d/1kvwJT9-SgtYA1yLeRL-bt_RUAqhK5w5Ru_wbHnc7of4/edit

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 99675078

Βιογραφικό σημείωμα θεατροπαιδαγωγού
Η Δρ Νάντια Τομασίδου αποφοίτησε από το τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Drama and Theatre Education του Πανεπιστημίου του Warwick, από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Είναι κάτοχος διδακτορικού στην Εκπαίδευση από το ίδιο πανεπιστήμιο. Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώθηκε στη συμβολή των τεχνών, και ιδιαίτερα του Θεάτρου, στην προαγωγή της συναισθηματικής, κοινωνικής και εκπαιδευτικής ευημερίας των παιδιών. Έχει διδάξει στο University of Warwick, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Global College. Έχει παρουσιάσει τις ερευνητικές της εργασίες σε διεθνή συνέδρια, και έχει δημοσιεύσει τμήματα της διατριβής της σε ακαδημαϊκά περιοδικά. Συμμετείχε στην ομάδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ως προς τη Θεατρική Αγωγή που οργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το Μάρτιο του 2014. Έχει δώσει επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σε Πανεπιστήμια στην Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Έχει επίσης σχεδιάσει και οργανώσει το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμαγια το Μουσείο Παραμυθιού. Διευθύνει Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους. Κατά τις σχολικές χρονιές 2015-16 και 2016-17 σχεδίασε και εκπόνησε θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για μαθητές δημοτικών σχολείων με θέματα «Το Θέατρο ως δημιουργική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και την αποδοχή της διαφορετικότητας στην Εκπαίδευση» και «Πάφος 2017: Θεατροπαιδαγωγικές προσεγγίσεις». Τα προγράμματα εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και έλαβαν εξαιρετικές αξιολογήσεις από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτό.

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »