Breaking News

Εκπαίδευση

Τη δικαστική οδό σκέπτονται οι εκπαιδευτικοί

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα κοπάσει η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Παιδεία, με αφορμή τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβούλιου για τον εξορθολογισμό των δαπανών, αφού ολοένα και αυξάνονται οι φωνές που μιλούν για αντιδραστικά μέτρα, αλλά όχι και για λύσεις. Μάλιστα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να στραφούν ενάντια στο Υπουργείο και την Πολιτεία, μέσω της δικαστικής οδού. 

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, χθες συνεδρίασε η γραμματεία της οργάνωσης, ώστε να συζητήσει για την κατάσταση που επικρατεί και να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της. «Έγινε η καταγραφή πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα εισηγηθούμε στο κεντρικό διοικητικό συμβούλιο για την υιοθέτησή τους». Όπως είπε, στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας, η γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ θα συναντηθεί με τον Σύνδεσμο Διευθυντών, για να μιλήσουν τόσο για το πρόβλημα στην Εκπαίδευση όσο και για κάποια από τα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα στις 9:00 το πρωί, θα συνεδριάσουν ξεχωριστά τα κεντρικά διοικητικά συμβούλια των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ενώ στις 11:00 θα συνεδριάσουν και από κοινού.

Αναφορά στα δικαστικά μέτρα έκανε σε εκπομπή του ΤVone ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης. «Θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα, εντός των ημερών», είπε και σχολίασε ότι δεν έχουν εγκριθεί οι αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο, αιτιολογώντας πως δεν έχουν δημοσιευθεί τα πρακτικά του Υπουργικού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως θα έπρεπε να έχει συμβεί. «Αυτά τα μέτρα δεν έχουν νομιμοποίηση». Ως αποτέλεσμα, σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εξετάσουν «τη δυνατότητα κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων, μέσω δικαστηρίου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, έχουν ήδη καταγγείλει τις αποφάσεις του Υπουργικού στο ευρωπαϊκό δευτεροβάθμιο όργανο, στο οποίο συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών των κρατών μελών της ΕΕ. Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ακόμη ότι το εν λόγω όργανο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων και των Κύπριων αξιωματούχων, στις 17 Νοεμβρίου 2017, υπέγραψαν σύμβαση για τα κοινωνικά δικαιώματα». Όπως εξήγησε, πριν από τέτοιες αποφάσεις οφείλουν να προβαίνουν σε διάλογο μαζί τους ως εκπαιδευτικοί εταίροι και να τους προσφέρουν χρόνο για να εξετάσουν τα ζητήματα.

Ανέφερε, ακόμη, ότι όλες οι συντεχνίες λαμβάνουν κρατικές χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων. «Εμείς δεν παίρνουμε τίποτα από το κράτος. Έναντι αυτής της εισφοράς έχουμε τις απαλλαγές», είπε και σημείωσε ότι τα λειτουργικά έξοδα πληρώνουν μέσω των μηνιαίων εισφορών τα μέλη των οργανώσεων.

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »