Όμορφα της Πόλης
Η Λάρνακα είναι η κυπριακή «πόλη του έρωτα» που μάγεψε τους New York Times
Τον γύρο του κόσμου κάνει το εκτενές ρεπορτάζ των New York Times για την κυπριακή «πόλη του έρωτα» την οποία επιλέγουν χιλιάδες Ισραηλινοί και Λιβανέζοι για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.
Η πόλη της Λάρνακας λοιπόν φιγουράρει εδώ και δυο δεκαετίες περίπου ως η πρώτη επιλογή για ανθρώπους από Ισραήλ και Λίβανο που θέλουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα οι NYT προέβαλαν την πόλη του Ζήνωνα σε ρεπορτάζ αφιέρωμα.
Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Βύρα ο οποίος δηλώνει περήφανος για το αφιέρωμα αυτό. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ξένος Τύπος κάνει αφιέρωμα στο γεγονός αυτό.
Δεκάδες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο έκαναν αναφορά στο ότι η Λάρνακα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών από τις συγκεκριμένες χώρες αφού η κοντινή απόσταση των λιμανιών των χωρών αλλά και ο γραφικός χαρακτήρας της πόλης του Ζήνωνα την κατατάσσουν ως την καλύτερη επιλογή για την ξεχωριστή αυτή μέρα στη ζωή ενός ζευγαριού.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας μιλώντας στο SigmaLive αποκάλυψε ένα περιστατικό που έγινε στο Δημαρχείο Λάρνακας τις προηγούμενες μέρες, όπου ένα ζεύγος Ισραηλιτών επισκέφθηκε το Δημοτικό Μέγαρο μαζί με τα παιδιά του. Η οικογένεια αυτή όπως ανέφερε, επισκέπτεται την πόλη της Λάρνακας τα τελευταία 20 χρόνια.
Είχαν παντρευτεί στην πόλη του Ζήνωνα και από τότε έχουν κατατάξει την χώρα μας ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς τους.
Σχολιάζοντας τα έσοδα από την τέλεση των πολιτικών γάμων αλλά και το γιατί επιλέγουν την Λάρνακα τόσα ζευγάρια, ο κ.Βύρας ανέφερε ότι καταγράφεται μια ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια κάτι που οφείλεται κυρίως στον χαρακτήρα που διατηρεί η πόλη, αφού το κέντρο της Λάρνακας είναι ζωντανό από ντόπιους οι οποίοι βοηθούν με τον τρόπο αυτό στην διατήρηση υψηλού επιπέδου ζωής.
Οι πολιτικοί γάμοι συμπλήρωσε ο Δήμαρχος τελούνται σε διάφορα ιστορικά μέρη της πόλης, όπως η Πινακοθήκη αλλά και σε πιο γραφικά όπως η παραλία δίδοντας έτσι έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο ΚΟΤ στη ΝΥΤ, τα έσοδα ανέρχονται στο 1 εκ. περίπου τον χρόνο. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 7.000 γάμοι.
Όπως αναφέρεται από το Δημαρχείο, το ζευγάρι μπορεί να τελέσει το γάμο του μετά την παρέλευση 16 ημερών από τη μέρα υποβολής της αίτησής του (στα γραφεία του Δήμου), αλλά όχι πέραν των 2 μηνών.
Φωτογραφίες από το ρεπορτάζ των ΝΥΤ