Επιχειρήσεις
Σεμινάριο για την «Επιχειρηματικότητα στην ενέργεια» φιλοξενήθηκε σήμερα στη Λάρνακα
Οι εκπαιδευτές αποτελούνται από επαγγελματίες του κλάδου και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι θα καλύψουν επιχειρηματικότητα, ανανεώσιμη ενέργεια, επιχειρηματικές ευκαιρίες και ευκαιρίες απασχόλησης σε αυτό τον τομέα.
Σεμινάριο για την «Επιχειρηματικότητα στην ενέργεια» φιλοξενήθηκε σήμερα στη Λάρνακα το οποίο διοργάνωσε το Cyprus International Institute of Management (CIIM).
Σε χαιρετισμό του ο Τάκης Στυλιανίδης, Αντιπρόεδρος του CIIM καλωσόρισε τους εκπαιδευόμενους από τις πέντε χώρες μέλη του έργου, δηλαδή Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ελλάδα και ΠΓΔΜ και σημείωσε πως το σεμινάριο «Επιχειρηματικότητα στην Ενέργεια» αποτελεί μέρος του Προγράμματος Συνεργατών του Interreg «i3: Ιδέες, Εφευρέσεις και καινοτομία για την επιχειρηματικότητα».
Πρόσθεσε ότι προηγήθηκαν εργαστήρια για το περιβάλλον στην Αλβανία, για τον τρόπο ζωής στη Βουλγαρία, για την προηγμένη τεχνολογία στην Ελλάδα και για τους ηλεκτρικούς υπολογιστές στην ΠΓΔΜ, ενώ στην Λάρνακα διεξάγεται εργαστήριο για τις επιχειρηματικότητα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Αφού ανέφερε ότι «οι εκπαιδευτές αποτελούνται από επαγγελματίες του κλάδου και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι θα καλύψουν επιχειρηματικότητα, ανανεώσιμη ενέργεια, επιχειρηματικές ευκαιρίες και ευκαιρίες απασχόλησης σε αυτό τον τομέα», σημείωσε πως με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι ομάδες θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν καινοτόμα, επιχειρηματικά μοντέλα που αφορούν τον ενεργειακό τομέα.
Στον δικό του χαιρετισμό ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναφέρθηκε και παρουσίασε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα της ενέργειας, είτε πρόκειται για επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις οποίες μπορούμε να πάρουμε παραδείγματα από το εξωτερικό, είτε ευκαιρίες που αφορούν καινούργιες ιδέες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στη Μεσόγειο.
Πρόσθεσε ότι «ο τομέας της ενέργειας, είναι ένας τομέας στον οποίο έχει στρέψει την προσοχή της η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο τομέας αυτός είτε αφορά θέματα μείωσης κατανάλωσης ενέργειας για μείωση των εκπομπών ρύπων, είτε διαχείρισης της ενέργειας στα κτίρια, είτε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προσφέρει, μαζί με τα απόβλητα, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να δημιουργήσει κάποιος καινοτόμες επιχειρήσεις στον χώρο της ενέργειας».
Εξάλλου σύμφωνα με δελτίο Τύπου των διοργανωτών, «στόχος του έργου i3 είναι να βοηθήσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και την Ανατολική Μεσόγειο να αναπτύξει τη στρατηγική της για έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη μέσω πέντε θεμάτων που αφορούν την ενέργεια, το περιβάλλον, τον τρόπο ζωής, την πληροφορική και την τεχνολογία. Το έργο i3, μέσω της έρευνας των πέντε κρατών μελών, στοχεύει στη δημιουργία και ενίσχυση της επιχειρηματικής σκέψης, τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, που θα οδηγήσει σε ένα νέο τρόπο μάθησης».
Προστίθεται ακόμα ότι «το έργο στοχεύει επίσης στη δημιουργία στενότερων δεσμών μεταξύ της κατάρτισης, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εξειδικευμένων ανθρώπινων πόρων. Σε πιο εκτεταμένο επίπεδο, το έργο θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην επίλυση του πλέον πιεστικού ζητήματος για την υποστήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης σε περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο».
Πηγή: ΚΥΠΕ