Οκτώ χρόνια μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί κι ακόμα δικάζεται πειθαρχικά ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λίγες ημέρες πριν την αφυπηρέτησή του.
Πρόκειται για υπαστυνόμο, ο οποίος μόλις που γλύτωσε από την έκρηξη τον Ιούλη του 2011 στα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα και μάλιστα τραυματίστηκε. Ενώ είχε ζητήσει τον επόμενο χρόνο να φύγει από την Υπηρεσία για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, εντούτοις παρεμποδίστηκε επειδή θα διωκόταν πειθαρχικά. Έκτοτε, σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Πυροσβεστική, ενώ πέρασαν οκτώ χρόνια ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης με αποτέλεσμα ο εν λόγω αξιωματικός να ταλαιπωρείται.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω υπαστυνόμος ήταν ο αξιωματικός υπηρεσίας της ΕΜΑΚ, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στα εμπορευματοκιβώτια. Ξεκίνησε με τον διοικητή της ΕΜΑΚ Ανδρέα Λοϊζίδη για να μεταβούν επί τόπου και 50 μέτρα πριν αφιχθούν στον χώρο, τα κοντέινερ εξερράγησαν με αποτέλεσμα να στείλουν στον θάνατο 13 ανθρώπινες ψυχές. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο αξιωματικοί της ΕΜΑΚ, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν τότε τη δημοσιότητα, καταστράφηκε ολοσχερώς σε σημείο που διερωτόταν κάποιος πώς και σώθηκαν οι επιβαίνοντες.
Μετά την ποινική δίωξη των τριών αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη μετέπειτα αθώωση του διοικητή Ανδρέα Νικολάου, ο εν λόγω υπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Όταν επέστρεψε στην εργασία του ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων του, αφού δεν διώχθηκε πειθαρχικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, με επιστολές του δικηγόρου του ζητήθηκε από δύο Αρχηγούς Αστυνομίας να του επιστραφούν οι αποκοπές και στη συνέχεια να αφυπηρετήσει, ωστόσο, δεν του απάντησαν ποτέ, ενώ προφορικά τού αναφέρθηκε ότι υπάρχει μαρτυρία εναντίον του και θα διωχθεί πειθαρχικά. Εφτά χρόνια μετά του επιδόθηκε κατηγορητήριο πειθαρχικής φύσης με τις κατηγορίες της ανάρμοστης συμπεριφοράς, της αμέλειας καθήκοντος και της παράβασης ή παράλειψης καθήκοντος. Η υπόθεση είναι ορισμένη για τις 19 Ιουνίου, ενώ ο εν λόγω αξιωματικός φεύγει με προαφυπηρετική άδεια δύο μέρες μετά και αφυπηρετεί κανονικά τον Αύγουστο.
Στην Υπηρεσία εκτιμούν ότι ένας αξιωματικός ταλαιπωρείται τόσα χρόνια τη στιγμή που έπραξε το καθήκον του και στο παρά ένα γλύτωσε τον θάνατο, αφού για ελάχιστα μέτρα δεν είχε βρεθεί στο σημείο που συνέβη η καταστροφή. Υπενθυμίζεται ότι για την έκρηξη και τους 13 θανάτους καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ο τότε υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της ΕΜΑΚ Α. Λοϊζίδης, ενώ αθωώθηκε ο τότε διοικητής Α. Νικολάου, παρά την καταδίκη του.