Γενικά
Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 4η συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+»
Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 4η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT, που θα διεξαχθεί από τις 27 – 29 Ιουλίου στη Λετονία.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, επικεφαλής ομάδας του Δήμου και της Τοπικής Ομάδας URBACT Αθηένου στο Δίκτυο Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού+», αναχωρεί αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου για την πόλη Vilani (Resekne) της Λετονίας, όπου από την Τετάρτη 27 μέχρι και την Παρασκευή 29 του μήνα, θα διεξαχθεί η 4η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT».
Εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας.
Τη συνάντηση θα χαιρετίσουν η Αντιδήμαρχος της πόλης Resekne της Λετονίας Erika Teirumnieka και ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου.
Προστίθεται ότι «στη συνάντηση θα παραστούν με φυσική παρουσία και διαδικτυακά εκπρόσωποι εταίρων από το πρώτο δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού» που ολοκληρώθηκε το 2021 και θα αναφέρουν τα επιτεύγματά τους στην προσπάθεια μεταφοράς των στοιχείων της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις πόλεις τους. Η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας θα αναφερθεί σε μεθόδους και εργαλεία για τη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου, ενώ θα γίνουν επισκέψεις σε εθελοντικά προγράμματα της φιλοξενούσας πόλης. Θα γίνουν επίσης συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης μεταξύ των εταίρων για προώθηση της επιτυχούς μεταφοράς του εθελοντισμού της Αθηένου στις άλλες συμμετέχουσες στο Δίκτυο πόλεις».
Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τον συνολικό προϋπολογισμό του Δικτύου να ανέρχεται στις 550 χιλιάδες ευρώ.
Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, που βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 4 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.