Γενική Επικαιρότητα

Πως βλέπουν οι εκπαιδευτικοί το ενδεχόμενο αλλαγής σχολικού ωραρίου; (BINTEO)

Πηγή: alphanews.live

Το πρώτο βήμα έγινε, το θέμα που αφορά τις αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σχολείων τέθηκε στο τραπέζι και η συζήτηση άνοιξε στην επιτροπή Παιδείας της βουλής.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά, στο ωρολόγιο πρόγραμμα που ακολουθούν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες – κυρίως στη Δημοτική εκπαίδευση! Κάνουμε αρχή με την Φινλανδία, η οποία θεωρείται και η χώρα με το πιο πετυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη. Κατά τα έξι πρώτα χρόνια φοίτησης, οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο στις 9 το πρωί ενώ αποχωρούν γύρω στις δύο. Στην Αγγλία, το κουδούνι χτυπά στις 8:30 το πρωί, ενώ η λήξη των μαθημάτων έρχεται επτά ώρες αργότερα. Το ίδιο ωράριο ακολουθούν και οι Ολλανδοί μαθητές. Στην Ελλάδα το σήμα για την έναρξη των μαθητών δίδεται στις 8:15 και το σχόλασμα στις δυο!

Με θετικό μάτι βλέπει πάντως ο Υπουργός Παιδείας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν και όπως είπε χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα ζήτημα με πολλές και σημαντικές προεκτάσεις.

 

 

Πρόδρομος Προδρόμου – Υπουργός Παιδείας 
“Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και την επιθυμία που υπάρχει να γίνει ένας διάλογος.Πράγματι είναι γενική ομολογία ότι πρέπει να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Ελπίζω αν υπάρξουν αποτελέσματα και κοινή θέληση να κάνουμε και κάποιες βελτιωτικές αλλαγές.”

Από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 14:10, οι διαφοροποιήσεις που προτάθηκαν για τη Δημοτική, και από τις 08:30 μέχρι και τις 14:15 για τη Μέση Εκπαίδευση.

 

 

Παύλος Μυλωνάς – Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας 
“Θα καταλάβουν ότι αυτό για τους εργαζόμενους για τους γονείς αυτό θα είναι μια ευλογία από τον Θεό γιατί επιτέλους θα προχωρήσουμε ένα θέμα παρακατω σ αυτόν τον τόπο.”

Πέραν της ταλαιπωρίας που υφίστανται κάθε πρωί οι οδηγοί στους δρόμους, κυρίως τις ώρες που οι μαθητές πρέπει να μεταφερθούν στα σχολεία τους, τέθηκε και το ζήτημα της αφομοίωσης των μαθημάτων, τόσο λόγω των πολύ πρωινών ωρών, όσο και της διάρκειας μιας διδακτικής περιόδου.

 

 

Χάρης Χαραλάμπους – Γ.Γ ΠΟΕΔ
“Αν το δει κάποιος ανθρώπικα και εκπαιδευτικά ασφαλώς και είναι καλυτερα για ένα παιδί να πηγαίνει λίγο πιο αργά στο σχολείο.”

Το νερό φαίνεται πως μπήκε στο αυλάκι και το επόμενο διάστημα αναμένεται η συνέχιση της συζήτησης.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »