Εκπαίδευση

Τρίτο βραβείο για φοιτητές του UCLAN Cyprus στο διαγωνισμό διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας

Στους τρεις λόγους για τους οποίους οφείλουν όλοι οι Ευρωπαίοι να είναι περήφανοι για το ευρωπαϊκό εγχείρημα, αναφέρθηκε απόψε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Μιλώντας κατά την απονομή βραβείων του διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας, με θέμα «Στις Ευρωεκλογές ψηφίζω» που διοργάνωσε στη Λευκωσία το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, με τη συμμετοχή 7 πανεπιστημίων της Κύπρου, ο κ. Σχοινάς είπε ότι πρέπει όλοι να ξέρουμε γιατί ψηφίζουμε και ποια είναι η Ευρώπη.
Ο διάλογος αυτός, συνέχισε «είναι απαραίτητο να γίνει. Γιατί δυστυχώς έχουμε αδικήσει την συζήτηση για την Ευρώπη». Και εμείς, πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς, «έχουμε ευθύνη για αυτό ως εκπρόσωποι των θεσμών, την έχουμε καταστήσει στα μάτια των πολιτών ως μια συζήτηση που φαντάζει τεχνική, επιστημονική».
Η Ευρώπη, συνέχισε, «δεν είναι επιστήμη ούτε τεχνικισμός. Η Ευρώπη είναι μια συλλογική κατάκτηση, ένα οικοσύστημα μέσα στο οποίο ανήκουμε όλοι. Όλοι μαζί συνθέτουμε την Ευρώπη, όλοι μαζί την συμβολίζουμε, και όλοι μαζί την διαμορφώνουμε».
Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν επισήμανε ακόμη ότι «αυτό που θα κάνουμε στις 26 Μαΐου με την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές που a αυτή η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα μπορεί να αποκρυσταλλωθεί σε μια συγκεκριμένη πράξη».
Αναφερόμενος στους τρεις λόγους που πρέπει όλοι οι πολίτες να νοιώθουν περήφανοι υπενθύμισε ότι χάριν στην Ευρώπη «ζούμε την πιο μακρά περίοδο ειρήνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο». Τα 70 χρόνια που δουλεύουμε μαζί, σημείωσε, «έχουμε κατακτήσει την ειρήνη».
Ως δεύτερη αιτία για την οποία πρέπει οι πολίτες της Ευρώπης να αισθάνονται περήφανοι, είναι σύμφωνα με τον Μαργαρίτη Σχοινά το γεγονός ότι «παρόλες τις δυσκολίες και την πρωτοφανή κρίση έχουμε βελτιώσει το βιοτικό μας επίπεδο». Προς αυτό είπε ότι ο μέσος ευρωπαίος έχει βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο 8 φορές.
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας
Τρίτος λόγος, είπε, είναι γιατί στην Ευρώπη έχουμε κατορθώσει να γίνουμε «το παγκόσμιο επίκεντρο ήπιας ισχύος, αξιών και αρχών που μόνο εμείς μπορούμε να συμβολίσουμε στον σύγχρονο κόσμο».
Σύμφωνα εξάλλου με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη ανέφερε στο χαιρετισμό της ότι η κύρια πρόκληση των εκλογών είναι «να αντιμετωπιστεί η αδιαφορία των φιλοευρωπαίων ψηφοφόρων και να δοθεί απάντηση σε όλους εκείνους που βλέπουν τα θέματα της Ευρώπης μέσα από τον φακό του ευρωσκεπτικισμού, ο οποίος είναι σήμερα ο πραγματικά μεγάλος αντίπαλος».
Η κ. Αναστασιάδη μίλησε για τις κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισε η Ευρώπη το διάστημα που πέρασε, σημειώνοντας ωστόσο ότι σήμερα η ΕΕ «έχει πείσει πως είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της». Σε αναφορά της στο Κυπριακό, η Πρώτη Κυρία σημείωσε ότι η «Ευρώπη, μαζί με όλες τις χώρες που σέβονται το διεθνές δίκαιο και θέτουν υψηλά στις προτεραιότητες και τις επιδιώξεις τους την επικράτηση του δικαίου και την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία, είναι το μεγάλο μας στήριγμα».
«Η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και, ιδιαίτερα, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού», ανέφερε από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, σε χαιρετισμό τον οποίο διάβασε εκ μέρους του η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Αθηνά Μιχαηλίδου.
Μια από τις βασικές προτεραιότητές μας, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, «είναι η αναδιάρθρωση της διαχείρισης του πολιτισμού με τη δημιουργία νέων αναβαθμισμένων δομών και συγκεκριμένα, με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού, της αυτόνομης αυτής διοικητικής δομής που θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στους τομείς του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών».
Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, αναμένεται η προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου για τη δημιουργία του Υφυπουργείου, πρόσθεσε. Αναφέρθηκε επίσης στο στόχο «για θεσμοθέτηση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, με σκοπό να αποτελέσει το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα του τόπου».
«Πιστοί στον ρόλο μας ως Αρχή Επικοινωνίας του Κράτους, στο ΓΤΠ δεν παύουμε ποτέ να ψάχνουμε δημιουργικούς τρόπους να ανταποκρινόμαστε στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό περιβάλλον, εντός και εκτός Κύπρου. Ιδιαίτερα, δε, τα τελευταία χρόνια που το Διαδίκτυο και η τεχνολογία μάς αναγκάζουν να είμαστε αμεσότεροι, γρηγορότεροι, εξυπνότεροι αλλά πιο ειλικρινείς, αφού κάθε tweet ή κάθε post είναι ένα νέο στοίχημα με την κοινωνία», ανέφερε στο χαιρετισμό της η Διευθύντρια του ΓΤΠ Σόφη Μιχαηλίδου.
Η κ .Μιχαηλίδου επιβεβαίωσε τη δέσμευση του ΓΤΠ πως το έργο που απέσπασε το 1ο βραβείο θα αξιοποιηθεί από το ΓΤΠ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προώθηση της συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019. Είπε επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία, εάν το επιθυμούν, να κάνουν πρακτική άσκηση σε διαφημιστικό γραφείο, εταιρεία επικοινωνίας ή γραφικών τεχνών, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στο ΓΤΠ.
Τα πρώτα τρία βραβεία του 2ου διαγωνισμού δημιουργικής επικοινωνίας του ΓΤΠ με θέμα «Στις Ευρωεκλογές Ψηφίζω» κέρδισαν οι φοιτητές Μιχάλης Χαπέσιης, Μόνικα Χριστοφόρου, Chiara Inna Nowak και Mariia Bushuieva.
Ο Μιχάλης Χαπέσιης, φοιτητής του Τμήματος Τεχνών, της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, απέσπασε το πρώτο βραβείο για το έργο του: «Η ψήφος σου μιλά».
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Μόνικα Χριστοφόρου, η οποία φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα, της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με το έργο της «Ξεχωρίζω – Στις Ευρωεκλογές ψηφίζω».

Με το τρίτο βραβείο τιμήθηκαν οι φοιτήτριες Chiara Inna Nowak και Mariia Bushuieva του Προγράμματος Web Design and Development της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, για το έργο τους «ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΩ».Τις τιμητικές πλακέτες στους διακριθέντες φοιτητές απένειμαν ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η κ. Αναστασιάδη, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί ο διαγωνισμός. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρος Κυπριανού, οι οποίοι επέδωσαν τιμητικές πλακέτες στους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων των βραβευθέντων φοιτητών.

 

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 23 έργα (ατομικά και ομαδικά) από 28 πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που είχαν συνυπογράψει το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΓΤΠ: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), Πανεπιστήμιο Frederick, UCLan Cyprus και Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »