Breaking News

ΑΕΚ

Ομόνοια – ΑΕΚ 1-0: Αλάνθαστο «τριφύλλι» με χτύπημα Εβάντρο και υπογραφή Φαμπιάνο (vid)

Πηγή: www.goal.com.cy

Η Ομόνοια έγινε η δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα με το απόλυτο των εννέα βαθμών μετά από τρεις αγωνιστικές. Οι πράσινοι επικράτησαν της ΑΕΚ στο ΓΣΠ με 1-0, στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος (και ενώ εκκρεμεί η απόφαση για την τύχη του Απόλλων – ΑΕΛ).

Με «χρυσό» σκόρερ τον Εβάντρο στο 29’, το «τριφύλλι» πέτυχε σπουδαία νίκη επί των κιτρινοπράσινων του Χένινγκ Μπεργκ και για πρώτη φορά μετά από 13 σεζόν κατάφερε να αρχίσει το πρωτάθλημα με τρεις διαδοχικές επιτυχίες. Επίσης, οι πράσινοι έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο χρόνων χωρίς νίκη επί της ΑΕΚ, με έξι ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία εφτά ματς.

Η ΑΕΚ έψαξε με μανία την ισοφάριση, κυρίως στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες (13 στο σύνολο) που της παρουσιάστηκαν, ενώ βρήκε μπροστά της τον εκπληκτικό Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος υπέπεσε σε δύο λάθη στο ματς, αλλά άμεσα τα διόρθωσε με δύο εκπληκτικές αποκρούσεις στις ευκαιρίες των Ροντέν (6′) και Ανκιέλσκι (87′). Οι κιτρονοπράσινοι δέχθηκαν δεύτερη συνεχόμενη ήττα και έμειναν στους τρεις βαθμούς.

 

Το ματς

Καλός ρυθμός, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και τις δύο ομάδες να επιδιώκουν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας ήταν τα συστατικά του πρώτου ημιχρόνου. Οι δέκα τελικές προσπάθειες, από πέντε για κάθε ομάδα, μαρτυρούν ότι το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είχε τα στοιχεία ενός αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα καταγράφηκε στο 6’ όταν ο Καμπρέρα άσκησε πίεση και έκλεψε τη μπάλα από τον Φαμπιάνο, ο οποίος στη συνέχεια με εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Ροντέν διόρθωσε το λάθος του. Η φάση ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ του Λέντες εκτός περιοχής. Η Ομόνοια είχε με τη σειρά της μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με τον Στεπίνσκι στο 18’, όμως ο Πολωνός αστόχησε με κεφαλιά από εξαιρετική θέση στο ύψος της μικρής περιοχής, μετά τη σέντρα ακριβείας του Σίμιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα, το «τριφύλλι» προηγήθηκε στο σκορ με τον Εβάντρο. Τη μισή δουλειά έκανε ο Σεμέδο από αριστερά. Άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο (Μιραμόν) και από τη γραμμή τέρματος έκανε το γύρισμα με τον Εβάντρο να στέλνει με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα και τρίτο συνολικά. Οι προσπάθειες των Ροντέν (27’) και Αϊτόρ (31’) δεν ανησύχησαν τον Φαμπιάνο, ο οποίος στο 42’ άναψε κόκκινο στον Φαράζ σε εφόρμησή του στην περιοχή από πλάγια θέση.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς ευκαιρίες, όμως η συνέχεια ήταν επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, γυρόφερνε την περιοχή του Φαμπιάνο και έψαξε με πάθος το γκολ της ισοφάρισης. Αστοχία, αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων και απροσπέλαστος Φαμπιάνο άφησαν άσφαιρους τους κιτρινοπράσινους για δεύτερο σερί ματς. Ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ γκολ του Ανκιέλσκι στο 74′.

 

 

Μπεργκ: «Δεν θυμάμαι πολλά παιχνίδια να δέχθηκε τόση πολλή πίεση η Ομόνοια»

Απογοητευμένος ήταν ο Χένινγκ Μπεργκ μετά την ήττα της ΑΕΚ με 0-1 από την Ομόνοια. Ο Νορβηγός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του ήταν πιο απαιτητική στο παιχνίδι, αλλά υστέρησε στο εκτελεστικό κομμάτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το μόνο που μας έλειπε ήταν να σκοράρουμε. Κάναμε ευκαιρίες και ήμασταν καλοί αμυντικά. Η Ομόνοια δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Για εμάς ο σημερινός αγώνας ήταν βήμα στη σωστή κατεύθυνση, όμως δεν είμαστε ακόμα εκεί που πρέπει να είμαστε. Αν ήμασταν θα κερδίζαμε σήμερα».

Στη συνέντευξη Τύπου, είπε: «Πάντα είναι απογοητευτικό όταν χάνεις, ειδικά όταν έχεις κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι όπως σήμερα. Έχω έρθει αρκετές φορές σε αυτό το γήπεδο και ήμουν στον πάγκο της Ομόνοιας και δεν θυμάμαι πολλά παιχνίδια που να δέχθηκε τόση πολλή πίεση η Ομόνοια όπως το σημερινό. Στο πρώτο ημίχρονο είχε μία δύο μεγάλες φάσεις η Ομόνοια, όμως είχαμε και εμείς μεγάλες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε εμείς πολύ περισσότερες. Προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους και αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να τελειώνουμε τις φάσεις και να σκοράρουμε. Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και μας έλειψε το γκολ. Ήμασταν λίγο άτυχοι στη φάση του γκολ. Δεν εννοώ την πολύ ωραία ενέργεια του Σεμέδο, αλλά την κόντρα που επωφελήθηκε ο Εβάντρο. Από εκεί και πέρα η Ομόνοια είχε μια φάση με τον Στεπίνσκι και τίποτε άλλο».

Για το τι χρειάζεται να αλλάξει έτσι ώστε να κερδίζει εκτός από τις καλές εμφανίσεις: «Πρέπει να διορθώσουμε το τελείωμα των φάσεων. Είχαμε δύσκολο ξεκίνημα γιατί παίξαμε με Πάφο και Ομόνοια δηλαδή δύο εκ των φαβορί για το πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς, ήμασταν άτυχοι τα δύο τελευταία παιχνίδια. Σήμερα είχαμε έξι νέους παίκτες, και εγώ ως προπονητής δεν βρίσκομαι εδώ μεγάλο διάστημα, όμως εμφανίζουμε πρόοδο. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Στο ποδόσφαιρο όμως μετράει το αποτέλεσμα και σήμερα δεν μπορέσαμε να το πάρουμε».

 

 

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Βάλντας Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς (90’+3 Ελάντερ), Μάριτς, Εράκοβιτς, Εβάντρο (59′ Κούσουλος), Σίμιτς, Σεμέδο (90’+3 Αλιούμ), Στεπίνσκι (74′ Κακουλλής).

ΑΕΚ (Χένινγκ Μπεργκ): Αθανασιάδης, Μιραμόν (87′ Ναλί), Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Εκπολό, Λέντες, Πονς, Φαράζ, Αϊτόρ (87′ Γκάμα), Ροντέν (69′ Ανκιέλσκι), Καμπρέρα (69′ Σολ).

Σκόρερ: Eβάντρο 23′ / –

Κίτρινες: Κούσουλος, Ντιουνκού, Εράκοβιτς, Κακουλλής / Aϊτόρ, Aθανασιάδης

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος: Λιοτατής Νικόλας

VAR: Λορένζο Μαντζιόνι

ΑVAR: Πέτρου Πέτρος

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Σχετικά νέα

X
Translate »