Oμόνοια Αραδίππου

Ιστορική βραδιά για την Ομόνοια Αραδίππου – Κέρδισε μετά από 29 χρόνια σε αγώνα πρώτης κατηγορίας

Πηγή: www.goal.com.cy

Σε ένα ιστορικό αγώνα για την Ομόνοια Αραδίππου, η οποία  πέτυχε την πρώτη της νίκη στην πρώτη κατηγορία μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, και συγκεκριμένα από τη σεζόν 1994-1995 επικρατώντας με 2-0 απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου» , γράφοντας ξανά το όνομά της στη λίστα των νικητών της πρώτης κατηγορίας, μετά από 29 χρόνια. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους τα πέτυχαν οι Μπόργκες στο 20ο λεπτό και ο Ταβάρες στο 28ο. Η νίκη αυτή ανεβάζει τους κυανόλευκους της  Αραδίππου στους τέσσερις βαθμούς ενώ η Ένωση παραμένει στους τρεις.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, η Ομόνοια Αραδίππου κατάφερε να επιβληθεί με δύο γκολ, δείχνοντας καλύτερο πρόσωπο και μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη. Η Ομόνοια Αραδίππου μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, κυκλοφορώντας τη μπάλα και δημιουργώντας ευκαιρίες . Το θετικό ξεκίνημα της ομάδας του Ούγκο Μαρτίνς απέφερε αποτέλες καθώς στο 20′, άνοιξε το σκορ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπόργκες, σημειώνοντας το πρώτο της γκολ στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία. Παρά την προσπάθεια του Παραλιμνίου να ανεβάσει ρυθμούς, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά.

Στο 28′ η Ομόνοια Αραδίππου διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ταβάρες, ο οποίος σκόραρε μετά από απόκρουση του Αντεμπάγιο σε σουτ του Φεριέρ. Στο 37′ έγινε έλεγχος από το VAR για πιθανό πέναλτι λόγω χεριού του Γκοτλίμπ, όμως δεν δόθηκε τίποτα καθώς το χέρι ήταν σε φυσιολογική θέση. Η Ομόνοια Αραδίππου ήταν δίκαια μπροστά στο σκορ, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ η Ένωση ήταν αρκετά παθητική και χωρίς ουσιαστική αντίδραση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Παραλίμνι προσπάθησε να αντιδράσει, κάνοντας αρκετές αλλαγές και δημιουργώντας ευκαιρίες, ιδιαίτερα με τους Ανδρέου και Σαμ. Ωστόσο, παρά την πίεση, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την άμυνα της Ομόνοιας Αραδίππου. Η φιλοξενούμενη ομάδα έπαιξε πιο συντηρητικά στο δεύτερο μισό, κάνοντας διαχείριση του αγώνα και διατηρώντας το προβάδισμά της μέχρι το τέλος.

 

 

 

Μαρτίνς: «Ήταν σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, ακόμα δουλεύουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας»

 

Σε δηλώσεις προχώρησε ο προπονητής της Ομόνοιας Αραδίππου, Ούγκο Μάρτινς μετά κι την πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα απέναντι στην ΕΝΠ.

Αναλυτικά:

«Ήταν σημαντικοί οι τρεις βαθμοί. Τα πρώτα τρία ματς δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε παρά την καλή μας παρουσία. Δουλεύαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας που θέλουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό και να πιέζουμε ψηλά. Το κάναμε σήμερα στο πρώτο μέρος και σκοράραμε δύο γκολ. Στο δεύτερο μέρος δεν κάναμε καλό παιχνίδι αλλά διαχειριστήκαμε το υπέρ μας αποτέλεσμα».

 

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παραλίμνι (Ορι Γκούτμαν): Αντεμπάγιο, Μιλίτσεβιτς (46′ Κορίνους), Σάμπου (60′ Γιαντζούκοβιτς), Γκοτλίμπ (46′ Ανδρέου), Νόρτει (80′ Μαυρουδής), Σαμ, Κοτσώνης (60′ Φλίτερ), Μεντί, Κράινζ, Χούγκενχουρτ, Χαραλάμπους

Ομόνοια Αρ. (Ούγκο Μάρτινς): Λόρια, Σιήκκης, Γκιχοάτα, Θεοχάρους, Γκόμες, Ταβάρες (45′ Δημητρίου), Χαβέλκα, Βρόντης (76′ Μπάντζι) , Βαλβέρδε (45′ Ποντικός), Μπόργκες (88′ Χριστοδούλου), Φεριέρ (63′ Αβραάμ)

Σκόρερ: – / Μπόργκες 20′, Ταβάρες 28′

Κίτρινες:  Μιλίτσεβιτς 13′, Σαμ 19′, Κράιντζ 66’/ Βρόντης 32′

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τάσος Μάρκου

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Α. Γιώργος

4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας

VAR: Τεχράνυ Ανδρέας

AVAR: Κώστα Ροβέρτος

Παρατηρητής: Κυριάκου Αγγέλα

Σχετικά νέα

X
Translate »