Breaking News

Aστυνομικά νέα

Λάρνακα: Σεσημασμένη 35χρονη με… διαβόητη δράση πίσω από κλοπή και εμπρησμό-Καταδικάστηκε πρόσφατα σε φυλάκιση με αναστολή

Πηγή: philenews.com

Ξανά στο κελί βρίσκεται 35χρονη από τη Λάρνακα, η οποία είχε αναστατώσει πριν από λίγους μήνες με τη δράση της, είχε καταδιωχθεί δύο φορές από την Αστυνομία και τελικά συνελήφθη με 27χρονο αρχές του χρόνου σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η σεσημασμένη 35χρονη, που είχε καταγγελθεί πως έριξε πυροβολισμό σε βενζινάδικο ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, είχε καταδικαστεί πρόσφατα από το δικαστήριο Λάρνακας σε φυλάκιση τριών χρόνων με αναστολή, για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών. Ωστόσο, παρά την επιείκεια του Δικαστηρίου, λόγω των προσωπικών της συνθηκών, φαίνεται πως ξανάρχισε τα ίδια, αφού το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη μαζί με 35χρονο ως ύποπτοι για κλοπή και εμπρησμό αυτοκινήτου στην Τερσεφάνου. Σημειώνεται πως ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν και εξέτισε ποινές φυλάκισης για κλοπές και διαρρήξεις.

Οι δύο φέρονται να σχετίζονται με φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην Τερσεφάνου. Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβεσαν τη φωτιά, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν προέκυψαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στοιχεία εναντίον του 35χρονου και της 35χρονης, για την πρόκληση της πυρκαγιάς, ενώ εναντίον της ύποπτης προέκυψαν στοιχεία και για την κλοπή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την πενθήμερη κράτησή τους.

Υπενθυμίζεται πως η 35χρονη είχε συλληφθεί και τον περασμένο Ιανουάριο σε δωμάτιο ξενοδοχείου με 27χρονο για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος τους έγινε στις 15 Νοεμβρίου 2023 όταν ιδιοκτήτης πρατηρίου στον δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας κατήγγειλε πως οι δύο ύποπτοι διαπληκτίστηκαν με υπάλληλο του, με την 35χρονη, που ήταν τότε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, να ρίχνει με πιστόλι ένα πυροβολισμό στον αέρα.

Εντός Δεκεμβρίου έγινε καταγγελία που ενέπλεκε την ύποπτη και σε διάρρηξη περιπτέρου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα η Αστυνομία έλαβε πληροφορίες πως η 35χρονη μαζί με τον 27χρονο συναντήθηκαν σε περιοχή της Λάρνακας με σεσημασμένα πρόσωπα και πως έγινε ανταλλαγή απειλών και βγήκαν πιστόλια. Προκειμένου να μην συλληφθεί η 35χρονη διέμενε στο όχημά της και τα ξημερώματα της 16ης Ιανουαρίου θεάθηκε να το οδηγεί στα Λιβάδια Λάρνακας.

Εκεί καταδιώχθηκε και παρά τη ρίψη πολλών πυροβολισμών από μέλη της Αστυνομίας, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Την επόμενη ημέρα καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη εταιρείας επιδιόρθωσης αυτοκινήτων στην Αθηένου η κλοπή ενός αυτοκινήτου τζιπ από το υποστατικό του.

Το όχημα εντοπίστηκε έξω από γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας, στο οποίο διέμεναν οι ύποπτοι και οδήγησε στη σύλληψή τους. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου βρέθηκαν τότε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια, κοσμήματα, καπνικά προϊόντα, ρούχα και άλλα αντικείμενα. Στον χώρο βρέθηκαν επίσης ποσότητες σκληρών ναρκωτικών, όπως κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Σχετικά νέα

X
Translate »