ΑΕΚ

ΑΕΚ – Ομόνοια 29Μ 2-0: Απέφυγε τη μπανανόφλουδα και τελείωσε τη δουλειά (vid)

Την πέμπτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της πανηγύρισε η ΑΕΚ. Στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας 29ης Μαΐου στην Αρένα, επέστρεψε στην 3η θέση προσπερνώντας ξανά την Ομόνοια και μείωσε στους εφτά βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Πάφος FC.

Εκπολό στο 30′ και Καμπρέρα στο 85′ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, η οποία όχι μόνο δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά έπαιξε με τη φωτιά. Η εστία του Αθανασιάδη απειλήθηκε αρκετές φορές, με την Ομόνοια 29Μ να φθάνει κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας φώναξε «παρών» όταν χρειάστηκε και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στην 3η θέση με 54 βαθμούς η ΑΕΚ, στην τελευταία θέση με 13 βαθμούς η Ομόνοια 29Μ που επιβεβαίωσε και στην Αρένα την ανοδική της πορεία, αφού έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Λάρνακας.

 

 

Το ματς

Η ΑΕΚ άρχισε μουδιασμένα την αναμέτρηση. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ περιορίστηκε σε ανούσια κατοχή, χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Στρέζου. Ο Καμπρέρα στο 4’ με ωραία ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον Ελλαδίτη τερματοφύλακα που αντέδρασε σωτήρια για την εστία της Ομόνοιας 29Μ.

Ο Αϊτόρ στο 18’ από πλεονεκτική θέση έκανε κακό τελείωμα, ενώ στο 30’ ο Σουάρεθ σούταρε η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έλυσε τον γόρδιο δεσμό από στατική φάση, με σκόρερ τον Γκότσγουιλ Εκπολό στο 30. Ο Τσακόν εκτέλεσε κόρνερ, ο Τρούγιτς έκανε πισινή κεφαλιά, αλλά να μην απομακρύνει τη μπάλα και τον Νιγηριανό αμυντικό να σκοράρει με προβολή. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, η Ομόνοια 29Μ έπαιξε την ΑΕΚ όπως η γάτα το ποντίκι!

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη κατέγραψε πέντε ευκαιρίες, εκ των οποίων ορισμένες κλασσικές. Στο 36’ ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κονομή. Στο 38’ ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας έδιωξε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα στην προσπάθεια του Φιακά να σκοράρει με απευθείας κόρνερ. Ενα λεπτό αργότερα ο Ενλάντου σούταρε λίγο έξω. Στο 40’ ο Μπελά σούταρε με μπόλικα φάλτσα και είδε τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη, ο οποίος στο 45+4 απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ικόκο.

Αργός ρυθμός και λίγες φάσεις ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι απείλησαν ξανά με σουτ του Ικόκο στο 48′, όμως στη συνέχεια η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Ο Φαράζ είχε καλή στιγμή με σουτ στην κίνηση στο 72′. Η Ομόνοια 29Μ κατέγραψε δύο καλές στιγμές σε διάστημα ενός λεπτού (74′ και 75′) με τους Ικόκο και Ένεμ.

Το γκολ του Καμπρέρα στο 85΄μετά από ομαδική προσπάθεια και πάσα του Τσακόν στον Αργεντινό φορ που έφθασε τα 10 στο πρωτάθλημα κλείδωσε το τρίποντο για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χένινγκ Μπεργκ): Αθανασιάδης, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ναλί, Σουάρεθ (87′ Λέντες), Πονς, Τσακόν, Αϊτόρ (79′ Μιραμόν), Καμπρέρα (87′ Σολ), Ανγκιέλσκι (55′ Φαράζ).

Ομόνοια 29Μ (Γιώργος Πετράκης): Στρέζος, Ικόκο, Μορός, Κονομής, Γουίλερ, Φερνάντεθ, Γκαρθία (88′ Σαμπανάτζοβιτς), Φιάκας (80′ Ποντικός), Ενλάντου, Μπέλα (72′ Ένεμ), Τρούγιτς.

Σκόρερ: Εκπολό 30′, Καμπρέρα 85′ / –

Κίτρινες: Εκπολό / Ικόκο, Ενλάντου, Γκαρθία, Κονομής

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός: Χαραλάμπους Α. Γιώργος

4ος: Αντωνίου Μάριος

VAR: Αθανασίου Κυριάκος

AVAR: Χριστοδούλου Μαρία

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Σχετικά νέα

X
Translate »