Breaking News

Αθλητικά Νέα

Ανόρθωση: Κλήθηκαν στο δικαστήριο πρώην παράγοντες για χρέη στο κράτος

Το αγκάθι των οφειλών προς το κράτος δημιούργησε αιμορραγία. Η ώρα μηδέν για τις απλήρωτες υποχρεώσεις προς το κράτος έφθασε για την Ανόρθωση. Πρώην παράγοντες και διευθυντές της ομάδας της Αμμοχώστου κλήθηκαν να παρουσιαστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου με σκοπό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την παράλειψη καταβολής εισφορών, στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη «Μεγάλη Κυρία» προκύπτουν τέσσερις ποινικές υποθέσεις για την περίοδο 2022 έως σήμερα, για μη καταβολή εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο Ταμείο Αδειών, στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού, στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Συνοχής και στο ΓεΣΥ.

Το ύψος των εισφορών που χρωστά η Ανόρθωση πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ και δημιουργήθηκε σε μεγάλο βαθμό επί διοίκησης Ανδρέα Σάντη. Το σύνολο των χρεών της στον Φόρο είναι €4,2 εκατομμύρια.

Η υπερασπιστική γραμμή της Ανόρθωσης θα ζητήσει αναβολή της διαδικασίας για να εξευρεθεί λύση διακανονισμού, όπως έγινε στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ.

Η τρύπα των οφειλών προς το κράτος μεγαλώνει καθώς η ομάδα της Αμμοχώστου συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς το κράτος και πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος βαρύτατων κυρώσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει διαμηνύσει στα σωματεία πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση βεβαιώσεων ότι πληρούν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, εάν προηγουμένως δεν τηρήσουν τις υφιστάμενες δεσμεύσεις τους έναντι του κράτους.

Τονίζεται πως, όπως αποκάλυψε «ο Φιλελεύθερος», η πρόταση των σωματείων για μικρή προκαταβολή εξόφλησης των οφειλών τους δεν ικανοποιεί το ΥΠΟΙΚ και ο Μ. Κεραυνός υπέδειξε στον Έφορο Φορολογίας την υποχρέωση να εφαρμοστεί η νομοθεσία.

Σχετικά νέα

X
Translate »