Γενική Επικαιρότητα

Έκτακτη αιμοδοσία από την Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου, ύστερα από έκκληση του Υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Αίματος, διοργάνωσε έκτακτη αιμοδοσία με τη συμμετοχή μελών του προσωπικού της σε όλες τις πόλεις για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα, καθώς, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, η ροή αιμοδοτών παρουσιάζεται αισθητά μειωμένη σε όλη τη χώρα λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και επαφών που έθεσε πολλούς αιμοδότες σε αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Έλλη Ιωαννίδου, «η στήριξη της Τράπεζας Κύπρου στο Κέντρο Αίματος είναι διαχρονική τόσο μέσα από αιμοδοσίες όσο και μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού», ενώ ευχαρίστησε παράλληλα το προσωπικό της Τράπεζας αλλά και τα μέλη του SupportCY για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου Μίλτος Μιλτιάδους ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου και το Υπουργείο Υγείας για τις προσπάθειες που καταβάλουν το τελευταίο διάστημα για την κάλυψη αναγκών στο αίμα, προσθέτοντας πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με θαλασσαιμία και άλλων ασθενειών, περιμένουν από τους αιμοδότες μας να ανταποκριθούν για ακόμη μια φορά ώστε να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες», όπως αναφέρεται.

Τέλος, το «παρών» κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου έδωσε και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του την Τράπεζα για τη πρωτοβουλία να μαζέψει πολύτιμο αίμα.

Σχετικά νέα

X
Translate »