Aστυνομικά νέα

Καταγγελία για βίαιη και απάνθρωπη μεταχείριση ανήλικου από αστυνομικούς στη Λάρνακα-Βίντεο στην δημοσιότητα

Πηγή: reporter.com.cy

Για απάνθρωπη μεταχείριση από μέλη της Αστυνομίας εναντίον 17χρονου, κάνει λόγο ο δικηγόρος του, ο οποίος ζητά την διεξαγωγή έρευνας για τους χειρισμούς των αστυνομικών, οι οποίοι θεωρεί πως κακομεταχειρίστηκαν τον ανήλικο, τα στοιχεία του οποίου ήθελαν να εξακριβώσουν, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε σε βάρος του.

Μάλιστα για το σχετικό περιστατικό, δίνεται στην δημοσιότητα βίντεο, το οποίο καταγράφει ομάδα αστυνομικών να ακινητοποιεί τον ανήλικο στο έδαφος και να του περνά χειροπέδες, ενώ στη συνέχεια μέλη της Δύναμης φαίνεται – μεταξύ άλλων – να του αναβοσβήνουν τους φακούς στα μάτια του. Περαιτέρω, διατυπώνονται ισχυρισμοί πως χρησιμοποιήθηκε βία που ήταν αχρείαστη, αφού όπως αναφέρεται, καμία αντίσταση δεν υπήρξε από πλευράς 17χρονου.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο δικηγόρος Πάρις Λοΐζου, «το Δικηγορικό μας γραφείο έλαβε χθες βράδυ 08/04/2025 εντολή από τον κύριο Κ.Κ όπως εμφανιστεί και εκπροσωπήσει τον ανήλικο υιό του μετά που ο τελευταίος συνελήφθηκε από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας κοντά στο σπίτι όπου διαμένει, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις στους γονείς του σχετικά με τους λόγους της σύλληψης του. Κατά την επιτόπια επίσκεψη μου στον συγκεκριμένο χώρο, με έκπληξη μου παρατήρησα ισχυρή Αστυνομική Δύναμη και τον ανήλικο να βρίσκεται δεμένος με χειροπέδες χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις».

Περαιτέρω, όπως αναφέρει, «σε σχετική ερώτηση προς τον επικεφαλής Υπαστυνόμο για τους λόγους που ο ανήλικος εντολέας μου τελούσε υπό σύλληψη, δεν έλαβα καμία απάντηση και αυτό στην παρουσία των γονέων του ανήλικου. Καθ’ ολη την διάρκεια του άτυχου θα έλεγα περιστατικού έγιναν διάφορες έκνομες ενέργειες από πλευράς και καθ’ υπόδειξη του εν λόγω Υπαστυνόμου αλλά και των υφιστάμενων του, πλην μερικών που απλά έγιναν θεατές κατά την διάπραξη σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων, όπως θα δείτε και στο οπτικό υλικό που θα σας αποσταλεί και το οποίο λήφθηκε από το σημείο του περιστατικού».

Επιπρόσθετα, ο κ. Λοΐζου αναφέρει ότι «οι ενέργειες αυτής την μικρής ομάδας Αστυνομικών με επικεφαλής τον συγκεκριμένο Υπαστυνόμο ο οποίος έχει και όνομα και επίθετο, εκφέυγουν κάθε Νομιμότητας αλλά και λογικής σε ένα Σύγχρονο Κράτος Δικαίου και παράλληλα προσβάλλουν το εξαίρετο έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας κατά την πλειοψηφία του με επικεφαλής τον κ.Ζαχαρίου. Αυτές οι απάνθρωπες εικόνες μιλούν από μόνες τους και θεωρώ επιβεβλημένη μετά την απάλειψη του προσώπου του ανήλικου εντολέα μας την δημοσιοποίηση του εν λόγω οπτικού υλικού σχετικά με την διάπραξη ποινικών αλλά και πειθαρχικών αδικημάτων από πλευράς Αστυνομίας για να προστατευτούν και άλλοι ανήλικοι που πιθανόν να έπεσαν θύματα παρόμοιων περιστατικών».

Καταληκτικά αναφέρει ότι, «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον, ούτε από τον Αρχηγό Αστυνομίας αλλά ούτε και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, μα κυρίος από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νικο Χριστοδουλίδη, αφού και ο ίδιος είναι γονέας και τον καλώ να πράξει τα δέοντα άμεσα εντός των πλαισίων που ορίζει ο Νόμος».

Σημειώνεται πως για το περιστατικό θα ακολουθήσουν επίσημες καταγγελίες.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο που δίνεται στην δημοσιότητα

Σχετικά νέα

X
Translate »