Γενικά
Κέντρο πράσινης και ψηφιακής επιχειρηματικότητας αποκτά ο Δήμος Αραδίππου
Κέντρο πράσινης και ψηφιακής επιχειρηματικότητας αποκτά ο Δήμος Αραδίππου, μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το CIIM Bioeconomia Centre του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL), με στόχο την αποτελεσματική εισαγωγή πρακτικών βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.
Σε κοινό δελτίο Τύπου του Δήμου και του CIIM αναφέρεται ότι «η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη διαρκή προσπάθεια του Δήμου Αραδίππου για την υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Έξυπνης Διαχείρισης Ενέργειας. Το όραμα του Δήμου Αραδίππου είναι η αειφόρος ανάπτυξης και η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, σε «μια σύγχρονη και φιλική πόλη, για να ζεις και να εργάζεσαι».
Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται «ο Δήμος Αραδίππου συνεργάζεται με μια ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων τεχνοκρατών, επιδιώκοντας την εξασφάλιση ολοκληρωμένων λύσεων και προτάσεων, σε όλο το εύρος των δράσεων που αναλαμβάνονται στις περιοχές του Δήμου».
Το Μνημόνιο Συνεργασίας, «υπέγραψαν εκ μέρους του CIIM Bioeconomia Centre, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL) Ιωάννα Παναγιώτου και εκ μέρους του Δήμου Αραδίππου, ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης».
Σε δηλώσεις του ο κ. Ευαγγελίδης εξέφρασε «ικανοποίηση για τη σύναψη της συμφωνίας», προσθέτοντας πως «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Κάθε βήμα προς την αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου και τη χρήση καλών, καινοτόμων πρακτικών, μας φέρνει ακόμη πιο κοντά, σε ένα καλύτερο μέλλον».
Αυτή η συνεργασία, συνέχισε «επιτυγχάνει επίσης τη συνένωση δυνάμεων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικό τομέα και συστήνει νέα πεδία διαλόγου και αναζήτησης λύσεων, εντός ενός ενιαίου πλαισίου ανάπτυξης».
Από την πλευρά της η Εκτελεστική Διευθύντρια του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL) Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε ότι «με την υπογραφή του Μνημονίου, ο Δήμος Αραδίππου και το CIIM Bioeconomia Centre του UOL, επισφραγίζουν τη μέχρι σήμερα παραγωγική τους συνεργασία και συμφωνούν στην από κοινού λειτουργία του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αραδίππου».
Ταυτόχρονα εξέφρασε ικανοποίηση επειδή όπως εξήγησε «άλλος ένας σημαντικός φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλος ένας επιτυχημένος Δήμος, της Αραδίππου, αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της πράσινης μεταρρύθμισης και ενώνει τις δυνάμεις του, όχι μόνο με το CIIM Bioeconomia Centre του UOL αλλά και με πολλούς άλλους Δήμους, οργανισμούς και εταιρείες της Κύπρου, που έγκαιρα και αποτελεσματικά, προετοιμάζονται για τη νέα εποχή και αναλαμβάνουν δράσεις που ανοίγουν το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα, προστατεύουν το περιβάλλον και ενισχύουν την κυκλική οικονομία και την έξυπνη διαχείριση ενέργειας».
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «το CIIM Bioeconomia Centre του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UOL), δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων πρακτικών και λύσεων, σε επιχειρήσεις, τοπικές αρχές και άλλους φορείς, που επιλέγουν να επενδύσουν στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη».